Skip to content

Marea Britanie: Majorare salarială peste așteptări în intervalul martie – mai 2019

Majorarea salariilor în Marea Britanie a fost peste aşteptări în perioada martie – mai 2019, în timp ce rata şomajului s-a menţinut la cel mai redus nivel din 1975, arată datele publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmit BBC şi Reuters, citate de Agerpres.

Câştigurile totale, excluzând bonusurile, au urcat în ritm anual cu 3,6% în perioada martie – mai 2019, de la 3,3%, depăşind toate estimările. Este cel mai rapid ritm de creştere a salariilor din 2008 până în prezent.

Incluzând bonusurile, salariile au crescut cu 3,4% în perioada martie – mai 2019, depăşind estimările analiştilor, de 3,2%. Banca Angliei (BoE) se aşteaptă la un avans al salariilor de 3% la finalul acestui an.

Din martie 2018, creşterea salariilor în Marea Britanie depăşeşte rata inflaţiei.

“Piaţa forţei de muncă continuă să fie solidă. Numărul angajaţilor liber profesionişti care lucrează part time a depăşit pentru prima dată un milion şi jumătate, mai mult decât dublu faţă de acum 25 de ani. Înregistrăm cel mai rapid ritm de creştere a salariilor din ultimii 11 ani”, a apreciat Matt Hughes, statistician la ONS.

Oficiul Naţional de Statistică a anunţat că rata şomajului s-a menţinut la 3,8% în perioada martie – mai 2019, cel mai redus nivel din 1975. Aproximativ 1,29 milioane de persoane erau în şomaj, cel mai redus nivel din 1992.

Numărul angajaţilor din Regatul Unit a crescut cu 28.000 în perioada februarie – aprilie 2019, la 32,75 milioane. Este cel mai redus ritm de creştere din august 2018, deoarece angajatorii găsesc din ce în ce mai greu personal. La femei, rata angajării a urcat la 72%, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată; la bărbaţi a urcat uşor, la 80,2%.

Sute de migranți, transportați cu TIR-uri în Marea Britanie printr-o rețea condusă de un român și un kurd

Percheziții în Marea Britanie și România pentru destructurarea unei rețele care falsifica cartele de tren și metrou

Două autoturisme căutate în Marea Britanie, descoperite la Giurgiu și la Satu Mare