MAREA BRITANIE: Migranții vor fi vaccinați, indiferent dacă au sau nu dreptul legal de a trăi şi lucra în această ţară

Migranţii care trăiesc în Marea Britanie vor fi eligibili de a primi vaccinurile împotriva COVID-19, indiferent dacă au sau nu dreptul legal de a trăi şi lucra în ţară, a anunţat luni guvernul de la Londra, care a precizat că vaccinarea nu va duce la verificări privind statutul lor.

Cotidianul Daily Mail a relatat că persoanele din Marea Britanie care au intrat în ţară ilegal vor fi încurajate să se înregistreze la medicul din zona în care trăiesc pentru a putea fi vaccinate când le va veni rândul.

Întrebat despre această relatare, care numea o astfel de politică drept “amnistie”, o purtătoare de cuvânt a guvernului a declarat că “vaccinurile împotriva coronavirusului vor fi oferite gratuit tuturor celor care trăiesc în Regatul Unit, indiferent de statutul privind imigraţia”.

BELGIA: Contractele de muncă, modificate. Angajaţii vor beneficia de învoire pentru a se vaccina

“Persoanele înregistrate la GP (General Practitioner – medic generalist) vor fi contactate cât mai repede posibil şi colaborăm cu parteneri şi organizaţii independente pentru a-i contacta pe cei care nu sunt înregistraţi la un GP, pentru a ne asigura că primesc şi ei vaccin”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Guvernul a precizat că pacienţii care sunt vaccinaţi, primesc tratament sau sunt testaţi împotriva coronavirusului nu sunt supuşi unor verificări privind statutul de migrant.

Marea Britanie a vaccinat deja cu primele doze peste 12 milioane de persoane. Programul de vaccinare este în avans faţă de celelalte ţări europene, parţial pentru că Marea Britanie este primul stat care a aprobat vaccinurile de la Pfizer şi AstraZeneca.

 Părinții vaccinului Pfizer-BioNTech sunt doi cercetători germani de origine turcă

Strategia de vaccinare din Marea Britanie nu face o prioritate oficială din migranţi, ci se concentrează mai întâi pe vârstnici şi pe cei vulnerabili.

Cu toate acestea, unele ţări europene au făcut o prioritate din vaccinarea refugiaţilor, dat fiind riscul ca persoanele nou ajunse în centrele de azil să răspândească boala.

În Germania, solicitanţii de azil au fost incluşi în al doilea grup care va fi vaccinat, alături de persoanele de peste 70 de ani şi de poliţişti, şi ar urma să înceapă să primească primele doze în martie, conform strategiei de vaccinare a guvernului.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA