Programul de vaccinare împotriva coronavirusului în Marea Britanie se va adresa cu prioritate persoanelor mai în vârstă şi celor din profesiile cu risc, nu întregii populaţii, a indicat responsabila cu acest program de pe lângă guvernul de la Londra, informează luni AFP şi Reuters.

Numită în primăvară de guvern preşedinte al grupului de lucru responsabil cu vaccinarea anti-COVID-19, Kate Bingham a spus pentru Financial Times (FT) că o vaccinarea generală a populaţiei „nu va avea loc”.

„Avem nevoie doar să vaccinăm toate persoanelor cu risc”, a explicat ea într-un interviu publicat online duminică seara.

„Se vorbeşte despre ‘timpul de care va fi nevoie pentru a vaccina toată populaţia’, dar este eronat. Nu va exista o vaccinare a persoanelor de sub 18 ani. Este un vaccin doar pentru adulţi, pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani, şi în special pentru personalul din sănătate, personalul din centrele de îngrijire şi cei vulnerabili”, a precizat ea.

Potrivit FT, Kate Bingham a mai spus că obiectivul guvernului este vaccinarea a circa 30 milioane de oameni, dintr-o populaţie de aproximativ 67 de milioane, dacă va exista un vaccin eficace împotriva COVID-19.

Marea Britanie a depăşit duminică pragul de 500.000 de cazuri de infectare, dintre care peste 42.000 de decese. În ţară se înregistrează o creştere a numărului de cazuri, ceea ce a determinat autorităţile să impună noi restricţii, ridicând astfel şi mai mult aşteptările pentru un vaccin.

Guvernul britanic a comandat deja zeci de milioane de doze de vaccinuri din diferite programe, aflate în fază de testare, mai ales din cel dezvoltat de Universitatea Oxford şi de grupul farma AstraZeneca.

Marea Britanie: Amenzi de până la 10.000 de lire sterline pentru nerespectarea autoizolării

MAREA BRITANIE: Peste 80% dintre locuitorii cu simptome de COVID-19 nu respectă autoizolarea

MAREA BRITANIE, consultant guvern: Contagierile ar putea ajunge la 50.000 şi decesele la peste 200 într-o singură zi

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA