Marea Britanie, părăsită de tot mai mulți europeni

Numărul cetățenilor europeni care au emigrat din Regatul Unit al Marii Britanii în 2017 este la cel mai înalt nivel, a precizat Biroul Național de Statistică. Astfel, anul trecut au părăsit țara 139.000 de persoane.

Totodată, numărul europenilor care s-au mutat în Marea Britanie a fost la cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani, informează BBC News.

Pe de altă parte, numărul migranților din afara Uniunii Europene a ajuns la 227.000, cel mai ridicat nivel din septembrie 2011.

„Numărul estimat al cetățenilor europeni care vin în Regat „în căutarea unui loc de muncă” a continuat să scadă în ultimul an, iar numărul celor care vin în Marea Britanie cu un loc de muncă bine stabilit a rămas stabil”, se precizează în raportul Biroului Național de Statistică.

În acest context, ministrul Imigrației, Caroline Noakes, a precizat: „Aceste statistici ne arată că sunt mai mulți cei care vin în Marea Britanie din motivele dorite de noi: pentru un job stabil sau ca să studieze. Sunt mai mulți concetățeni europeni care continuă să se mute aici decât cei care decid să plece, așa cum ne arată și datele Biroului de Statistică. Știm că putem depune mai multe eforturi dacă vrem să menținem migrația la un nivel stabil”.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!