MAREA BRITANIE: Peste 80% dintre locuitorii cu simptome de COVID-19 nu respectă autoizolarea

Peste 80% dintre locuitorii Marii Britanii cu simptome de COVID-19 sau care au intrat în contact cu o persoană infectată nu se conformează recomandărilor de autoizolare, relevă un studiu realizat de King’s College din Londra.

De asemenea, o majoritate dintre ei nu au fost capabili să identifice simptomele de COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.

Rezultatul studiului ridică mari semne de întrebare în ce priveşte eficienţa programului ‘Test and Trace’, de testare şi depistare în Anglia, în timp ce premierul Boris Johnson încearcă să limiteze prin noi restricţii înmulţirea infectărilor.

Ancheta a arătat că numai 18,2% dintre persoanele care au raportat că au avut simptome de COVID-19 în ultimele şapte zile nu au ieşit din locuinţe de la apariţia manifestărilor bolii, şi doar 11,9% au solicitat să fie testate.

Totodată, numai 11,9% dintre cei cărora li s-a spus prin programul Test and Trace al NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) să se autoizoleze după un contact apropiat cu un bolnav de COVID-19 s-au conformat timp de 14 zile, aşa cum li s-a cerut.

Guvernul britanic a introdus săptămâna trecută amenzi de până la 10.000 de lire pentru încălcarea regulilor de autoizolare şi o indemnizaţie de sprijin de 500 de lire pentru angajaţii cu salarii mici care îşi pierd veniturile din cauza intrării în carantină.

Cercetătorii sunt de părere că sprijinul financiar pentru autoizolare ar putea încuraja conformarea.

‘Rezultatele noastre sugerează că responsabilităţi de îngrijire şi constrângeri financiare au împiedicat conformarea la autoizolare, intenţia de a da detalii despre contacţi apropiaţi şi carantinarea contacţilor’, scriu autorii.

Motivele neconformării merg de la necunoaşterea recomandărilor guvernului până la incapacitatea de a identifica simptomele bolii.

Doar mai puţin de jumătate dintre participanţi au putut să identifice simptomele cheie ale COVID de tuse, febră, pierdere a gustului sau mirosului.

Studiul a folosit date culese în intervalul 2 martie-5 august şi bazează pe 42.127 de răspunsuri de la 31.787 de participanţi cu vârste de peste 16 ani.

Joi, Marea Britanie avea cel mai grav bilanţ din Europa al COVID-19, cu 41.902 decese.

MAREA BRITANIE, consultant guvern: Contagierile ar putea ajunge la 50.000 şi decesele la peste 200 într-o singură zi

MAREA BRITANIE: Poliția cere ajutor pentru găsirea hoților care au furat cinci arme folosite în seria James Bond

MAREA BRITANIE: A fost lansată o aplicație de monitorizare a persoanelor testate pozitiv cu coronavirus

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!