Marea Britanie renunță la carantina la nivel național. Fanii se pot întoarce pe stadioane în anumite condiții

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat pe 23 noiembrie revenirea la începutul lui decembrie, după patru săptămâni de la reintrarea în carantină, la o strategie locală împotriva noului coronavirus, relatează AFP preluat de Agerpres.

Șeful guvernului a avertizat că restricţiile vor rămâne în vigoare timp de mai multe luni. „Nu poate fi un Crăciun normal şi drumul este lung până în primăvară”, a spus Boris Johnson.

Regatul Unit a înregistrat peste 55.000 de morţi de COVID-18 şi peste 1,5 de milioane de cazuri confirmate. Starea de izolare generală a fost decretată pe 5 noiembrie. De la începutul lui decembrie, se va reveni la restricţii impuse la nivel local în funcţie de incidenţa virusului, în baza unui sistem pe trei niveluri.

Fanii sporturilor se pot întoarce pe stadioane în zonele cel mai puţin afectate de virus. Numărul de spectatori autorizaţi să asiste la meciuri va depinde de nivelul de alertă din fiecare regiune, fără a depăşi 4.000. Joi va fi anunțat nivelul de alertă pentru fiecare regiune.

Magazinele neesenţiale şi sălile de sport se vor putea redeschide, iar serviciile religioase şi căsătoriile se vor putea relua. Acolo unde vor putea redeschide, pub-urile şi restaurantele vor lua ultimele comenzi la ora 22.00 şi vor închide o oră mai târziu.

Restricţiile ar urma să fie relaxate timp de câteva zile de Crăciun şi sunt în curs discuţii între guvern şi autorităţile din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord pentru a se încerca să se ajungă la o abordare unificată, mai scrie sursa citată.

Liderul opoziţiei laburiste a calificat abordarea locală drept riscantă și a reamintit că nu a funcţionat și a fost nevoie de o izolare generală.

MAREA BRITANIE: Guvernul vrea să introducă taxa de drum din cauza mașinilor electrice

Boris Johnson a stabilit un BREXIT fără Acord. Măriri de prețuri la alimente și riscuri pentru siguranța publică

Marea Britanie, Paradisul proxeneților români. Parlamentarii din Regatul Unit cer măsuri urgente

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!