Skip to content

Marea Britanie renunță la introducerea pașaportului de vaccinare. Este inutil

Guvernul britanic a anunţat pe 12 septembrie 2021 că renunţă la intenţia de a introduce un paşaport de vaccinare pentru accesul în cluburi de noapte şi locuri foarte frecventate din Anglia. Documentul este considerat inutil datorită campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, relatează AFP preluată de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, a declarat la BBC că nu i-a plăcut niciodată ideea de a le spune oamenilor că trebuie să îşi arate documentele „pentru a face ceea ce pur şi simplu este o activitate curentă”.

„L-am luat în considerare, aşa cum trebuia, şi îl vom păstra ca opţiune de rezervă, dar sunt bucuros să anunţ că nu vom continua cu planul de a introduce paşaportul de vaccinare”, a mai explicat oficialul britanic.

În această săptămână, guvernul britanic a anunțat că va introduce la sfârşitul lui septembrie un certificat de vaccinare pentru accesul pe stadioane sau în discoteci însă s-a lovit de un val de critici atât din partea sectorului cluburilor de noapte, cât şi a unor deputaţi din majoritatea conservatoare şi din opoziţie.

Sajid Javid a spus că o astfel de măsură nu mai este necesară, în ciuda unui număr de cazuri zilnice de aproape 40.000, pentru că rata de vaccinare este mare în Regatul Unit. Aproximativ 81% din populaţia de peste 16 ani a primit două doze de vaccin.

Pe de altă parte, Scoţia a decis să introducă de la 1 octombrie un certificat de vaccinare pentru accesul în cluburi de noapte şi la unele evenimente.

Sajid Javid şi-a mai exprimat intenţia de a elimina cât mai repede posibil obligaţia ca persoanele dublu vaccinate care vin din anumite ţări să se supună unui costisitor test PCR de depistare la două zile după sosirea lor pe teren britanic.

ANGLIA: Amendă de 40.000 de lire sterline pentru patru studenți care au făcut un chef