MAREA BRITANIE: „Renunțați la selfie-urile cu furtuna. Nu merită să vă riscați viața”

Autorităţile din Marea Britanie au lansat vineri un apel către cetăţeni îndemnându-i să renunţe la selfie-urile cu furtuna după ce vânturi cu viteze record s-au abătut asupra nordului Europei provocând valuri care ajung până la înălţimea acoperişurilor proprietăţilor aflate pe coastă, informează Reuters.

Furtuna Eunice a adus în Marea Britanie rafale de până la 196 de kilometri pe oră, un record pentru Anglia. Patru persoane au fost ucise până vineri seara în Anglia și Irlanda.

Furtuna a cauzat totodată perturbări în alimentarea cu electricitate şi în transporturi.

„O fotografie sau un selfie spectaculos nu merită să vă riscaţi viaţa, iar cei care merg pe coastă ca să facă fotografii pun totodată şi echipele noastre în pericol”, a avertizat comandantul pazei de coastă, Ben Hambling.

„’Îndemnăm oamenii în cei mai duri termeni posibili să stea departe de zona ţărmului”, a mai spus el.

Potrivit pazei de coastă, au existat numeroase relatări despre persoane aflate pe malul apei care făceau fotografii cu valurile sau chiar cazul unor familii stând în preajma valurilor însoţite de copii.

Numărul decesele produse în timpul realizării unor selfie-uri este în creştere, potrivit unui studiu din 2018, în bună parte din cauza celor care caută senzaţii tari pentru a-şi creşte popularitatea pe reţelele de socializare.

„Informaţiile pe care le primim sunt absolut terifiante”, a spus Hambling. „În astfel de condiţii nu e nevoie decât de un singur val”.

MAREA BRITANIE: Mii de locuințe au rămas fără energie electrică în urma unei furtuni

Alertă ROȘIE în Marea Britanie, zboruri și trenuri anulate. „Stați acasă!”, recomandă Met Office

 

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!