Skip to content

MAREA BRITANIE: România, inclusă pe „lista verde”. Carantina se elimină din 8 august

Autorităţile britanice au decis să treacă România pe „lista verde” a statelor cu risc scăzut pentru sănătatea publică din Regatul Unit, în demersul de relansare prudentă a călătoriilor internaţionale, informează un anunţ postat miercuri pe site-ul guvernului de la Londra.

Alături de România, şi Austria, Germania, Slovacia, Slovenia, Letonia şi Norvegia vor intra pe „lista verde”, începând din 8 august, de la ora 04:00 ora Angliei, se precizează în comunicat. Acest lucru înseamnă că cei care vin din aceste țări nu vor mai intra în carantină, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu.

Deși nu se mai impune carantina nici pentru cei nevaccinați, este necesară prezentarea unui test negativ (efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare) și un test PCR în cea de-a doua zi de la intrarea în Marea Britanie.

Copiii cu vârsta sub 10 ani sunt exceptați de la această regulă.

IMPORTANT!

Este necesar să rezervați și să plătiți pentru efectuarea testului după intrarea în Marea Britanie. Detalii AICI!

Este necesar să completați formularul de localizare – Passenger Locator Form. Detalii AICI!

Tot din 8 august, Bahreinul, India, Qatarul şi Emiratele Arabe Unite vor trece de pe „lista roşie” pe „lista portocalie” a autorităţilor britanice, iar călătorilor complet vaccinaţi din Franţa li se vor aplica aceleaşi reguli ca acelora cu „schema completă” de pe lista portocalie, adică nu vor mai fi nevoiţi să se carantineze.

În acelaşi timp, Georgia, La Reunion, Mayotte şi Mexicul trec pe „lista roşie”.

Guvernul va continua să urmărească datele privind toate statele şi nu va ezita să treacă la acţiune când în situaţia epidemiologică dintr-o ţară apar modificări, se menţionează în comunicat.

Carantină la intrarea în România chiar și pentru persoanele testate negativ