Guvernul britanic a anunțat prin vocea ministrului de Interne Priti Patel că va prezenta în scurt timp noul sistem de imigraţie post-Brexit pe bază de puncte.

Astfel, se va redobândi controlul frontierelor şi se va elibera întregul potenţial al ţării după cum a precizat în The Sun Patel duminică, 12 iulie.

Ea a mai explicat că noul sistem se va aplica de la 1 ianuarie când expiră cele 11 luni de tranziţie după ieşirea oficială din Uniunea Europeană.

Patel a mai precizat că Marea Britanie post-Brexit va fi „o naţiune suverană cu un sistem de imigraţie care va atrage ce e mai bun din toată lumea”.

Reducem birocraţia şi le acordăm firmelor mai multă libertate de a angaja oameni de pe tot globul (Priti Patel)

Ministrul de Interne a mai adăugat că guvernul britanic urmează instrucţiunile clare de la referendumul din 2016, a promis că va reduce imigraţia slab calificată şi o va facilita pe cea a lucrătorilor calificaţi prin acrodarea de puncte pentru cunoaşterea limbii engleze şi oferte confirmate de locuri de muncă.

Totodată, va fi impus și un plafon minim de venituri. Sistemul pe bază de puncte este destinat să atragă oameni de ştiinţă, inovatori şi antreprenori care pot impulsiona creşterea economică viitoare.

Laburiștii consideră însă că guvernul a elaborat în grabă legislaţia de imigraţie și că pandemia va cauza probleme majore pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) şi pentru sectorul de asistenţă socială.

MAREA BRITANIE: Guvernul a publicat ghiduri cu îndrumări pentru reluarea muncii în condiții de siguranță

Blue Air reia zborurile către destinaţii din Marea Britanie, Spania, Italia şi Belgia

Evadat în Spania, tâlhar în România, spărgător de case în Anglia

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA