Skip to content

Moțiunea de cenzură împotriva GUVERNULUI britanic, respinsă la limită

Guvernul condus de premierul Theresa May rezistă, dar la limită: 306 voturi pentru, 325 împotrivă.

Parlamentul britanic a respins moțiunea de cenzură împotriva guvernului.

„Ieri Camera a respins acordul semnat de guvern cu Uniunea Europeană, invit premierul să garanteze că nu va fi un Brexit fără acord”, a spus liderul laburist Jeremy Corbyn.

Theresa May va trebui ca în câteva zile să prezinte un nou plan de acțiune privind BREXIT-ul în fața Parlamentului britanic.

Uniunea Europeană analizează dacă să amâne Brexit-ul până în 2020, scrie cotidianul Times.

Imediat după vot, Theresa May a luat cuvântul și a anunțat că va începe imediat întâlniri cu înalți reprezentanți ai partidelor din Parlament pentru a negocia privind Brexit-ul.

“Sunt mulţumită că membrii Camerei Comunelor au respins moţiunea împotriva Guvernului, nu voi trata cu uşurinţă această responsabilitate. Voi continua să lucrez în sensul promisiunii solemne faţă de poporul acestei ţări şi pentru ieşirea din Uniunea Europeană”, a declarat Theresa May după anunţarea rezultatului.

„Sunt gata să lucrez cu fiecare membru al acestei Camere pentru duce Brexit-ul la îndeplinire”, a declarat May, invitând liderii partidelor de opoziție să lucreze pentru a găsi o soluție.

Liderul laburist a declarat că partidul său este de acord cu noi negocieri cu condiția eliminării posibilității ieșirii fără un acord – no deal – situație în care românii care trăiesc și muncesc în Marea Britanie ar fi afectați.