Noul premier britanic vrea BREXIT cu orice preț, chiar și fără acord, până la 31 octombrie

Termenii acordului de divorţ încheiat de Theresa May cu Uniunea Europeană sunt “inacceptabili”, a declarat noul prim-ministru britanic, Boris Johnson, în primul său discurs rostit în faţa Parlamentului, notează France Presse şi DPA. El a transmis un ultimatum Bruxelles-ului de a renegocia Brexitul sau de a se aştepta la perspectiva părăsirii blocului comunitar fără niciun acord.

Subliniind că preferă să părăsească UE cu un acord, liderul conservator a anunţat că i-a cerut joi lui Michael Gove, cancelar al Ducatului Lancaster, o funcţie fără portofoliu special dar prestigioasă în cadrul guvernului, să facă din pregătirile pentru un “No Deal” o “prioritate absolută”.

“Acordul de retragere a fost respins de 3 ori (…). Condiţiile sale sunt inacceptabile pentru acest Parlament şi pentru această ţară”, a declarat Johnson, cerând “abolirea reţelei de siguranţă” irlandeze.

Această soluţie de ultimă instanţă are rolul de a împiedica revenirea controalelor la graniţă între provincia britanică Irlanda de Nord şi vecina sa, Republica Irlanda, după Brexit.

“Ministrul Finanţelor a confirmat că toate fondurile necesare vor fi puse la dispoziţie” pentru a face faţă unei ieşiri fără acord, a adăugat el.

Exprimându-şi speranţa că liderii UE “vor reevalua refuzul actual” de a renegocia acordul de retragere a Marii Britanii din UE, Johnson a subliniat că “dacă ei nu o vor face, va trebui să ieşim fără un acord”.

“Suntem gata să negociem cu bună-credinţă o alternativă” a acordului încheiat în noiembrie anul trecut după 17 luni de negocieri, a mai spus Boris Johnson, asigurând că “ne vom implica în aceste negocieri cu cea mai mare energie şi determinare”.

Dar el a repetat dorinţa sa de a părăsi UE până la 31 octombrie, noul termen stabilit după ce Brexitul a fost amânat de două ori. Data programată inițial: 29 martie.

Sursa: Agerpres

Theresa May: STOP sosirii europenilor necalificați care își caută un loc de muncă

Theresa May: După BREXIT, companiile britanice vor avea impozite mai mici

Ce au în comun George Clooney şi Theresa May? Legătura mai puţin ştiută dintre celebrul actor şi prim-ministrul britanic

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?