Skip to content

O nouă furtună va lovi Marea Britanie. Au fost emise sute de alerte și avertizări

Furtuna Franklin este aşteptată să lovească Marea Britanie duminică, la doar două zile după ce intemperiile provocate de Eunice au distrus clădiri şi au lăsat circa 1,4 milioane de gospodării fără curent electric.

Met Office a emis o avertizare “amber” (chihlimbar) de rafale de vânt care ar putea provoca “întârzieri de călătorie, suspendări ale circulaţiei pe drumuri şi căi ferate, întreruperi de curent şi potenţiale riscuri la adresa vieţii şi bunurilor” în Irlanda de Nord, informează Agerpres.

Atenţionări cod galben – inferioare avertizării “amber” – de vânt intens au fost emise pentru Ţara Galilor şi cea mai mare parte a Angliei începând de duminică de la prânz până la ora locală 15:00, dar şi pentru regiunile din nord-vest şi Irlanda de Nord, de duminică după-amiază până la miezul nopţii.

Avertizări similare de vânt intens sunt în vigoare şi luni.

De asemenea, agenţiile de mediu au emis sute de avertizări şi alerte de inundaţii ce vizează întreg teritoriul Marii Britanii.

Aceste avertizări vin la doar două zile după ce furtuna Eunice a condus vineri la întreruperi de curent în numeroase regiuni din ţară, o pană-record pe o perioadă de 24 de ore, potrivit furnizorilor, care a afectat aproximativ 1,4 milioane de gospodării. Duminică dimineaţă, circa 83.000 de gospodării încă nu dispuneau de curent electric, conform Energy Networks Association.

Agenţia de Mediu a emis 44 de avertizări de risc ridicat de inundaţii pentru zone situate în principal în nordul şi vestul Angliei, dar şi 117 alerte pentru regiuni din jumătatea de nord-vest a Marii Britanii, Londra şi zonele costiere din sud, unde “sunt posibile inundaţii”.

Totodată, Agenţia de Mediu din Scoţia a emis aproximativ 18 avertizări de inundaţii şi şapte alerte ce vizează regiunile Scottish Borders, Ayrshire, Orkney şi Western Isles.

Agenţia guvernamentală Natural Resources Wales a emis şase avertizări de inundaţii valabile pentru zone situate la est de Shrewsbury şi 25 de alerte ce vizează mare parte din Ţara Galilor.

MAREA BRITANIE: „Renunțați la selfie-urile cu furtuna. Nu merită să vă riscați viața”

Alertă ROȘIE în Marea Britanie, zboruri și trenuri anulate. „Stați acasă!”, recomandă Met Office

MAREA BRITANIE: Mii de locuințe au rămas fără energie electrică în urma unei furtuni

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!