Skip to content

PANICĂ la Londra. Două stații de metrou au fost evacuate. Martorii au auzit explozii și focuri de armă

Două staţii de metrou au fost închise în Londra în urma incidentului de securitate produs vineri după-amiază, anunţă Poliţia metropolitană.

Autorităţile britanice nu au depistat indicii privind producerea vreunui atac armat în staţia de metrou Oxford Circus, dar, pe fondul panicii, a avut loc o mică busculadă.

“Nu am depistat niciun suspect şi nici dovezi privind focuri de armă. Nu există victime. Agenţii sunt încă la faţa locului. Dacă vă aflaţi în clădiri, vă rugăm să rămâneţi în interior, dacă sunteţi pe stradă, părăsiţi zona Străzii Oxford. Verificările continuă în centrul Londrei”, a comunicat Poliţia londoneză.

Poliţia a fost solicitată de persoane care au semnalat focuri de armă în Staţia de metrou Oxford Circus. Alerta de securitate a condus la închiderea a două staţii de metrou din centrul Londrei. Sute de persoane au fugit de teama unui atentat, astfel că, potrivit presei britanice, s-a produs o mică busculadă, soldată cu rănirea unei femei.

UPDATE 19:37 Poliţie: Cel puţin o persoană a fost rănită în incidentul produs la Londra

Cel puţin o persoană a fost rănită în urma incidentului de securitate produs vineri după-amiază în centrul Londrei, anunţă autorităţile britanice.

“Până în acest moment, am primit informaţii despre o femeie care a suferit răni uşoare în momentul părăsirii Staţiei de metrou Oxford Circus. Nu există alte victime semnalate”, a transmis Poliţia britanică a Transporturilor.

“Am fost solicitaţi la ora 16.43 (18.43, ora României) pentru incident produs în Staţia de metrou Oxford Circus. Au intervenit trei vehicule de pompieri, iar 15 alte vehicule sunt disponibile în zonă. Vă rugăm să evitaţi zona”, a precizat instituţia.

Autorităţile britanice suspectează că incidentul de securitate produs în centrul Londrei este de tip “terorist”, anunţă Poliţia metropolitană britanică.

“Poliţia a intervenit pornind de la premisa că este un incident terorist. Agenţi înarmaţi sunt la locul incidentului şi colaborează cu Poliţia transporturilor”, a transmis Scotland Yard, fără a oferi detalii.

“Poliţia a fost solicitată la ora 16.38 (18.38, ora României) după ce au fost semnalate focuri de armă în zona Străzii Oxford şi staţiei de metrou Oxford Circus”, a confirmat Poliţia din districtul Westminster, situat în centrul Londrei.

Unii martori au auzit explozii şi focuri de armă în staţia de metrou, informează Mediafax.ro.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!