Patru ani și jumătate după gratii pentru un român care a introdus afgani în Marea Britanie

Un şofer român în vârstă de 20 de ani a fost condamnat pe 16 aprilie 2019 la închisoare cu executare în Marea Britanie pentru trafic de migranți.

Liviu Borobeică a fost oprit de poliţişti pentru un control de rutină în Anglia pe 16 martie.

El venea din Franța și intrase în Anglia prin Eurotunel, conform BBC.

În urma inspecției, polițiștii au găsit șapte persoane, dintre care doi copii, în mai multe compartimente secrete aflate sub în autoutilitara Mercedes Sprinter.

Românul a fost de Canterbury Crown Court la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare într-un penitenciar pentru tineri.

A pledat vinovat la o singură acuzaţie, aceea de a oferi ajutor unor imigranţi pentru a ajunge în Marea Britanie.

„Autoutilitara era modificată cu un singur scop: contrabandă. Nu exista nici o metodă prin care persoanele asunse în interiorul acesteia să poată intra sau ieși fără ajutor din exterior”a declarat pentru BBC, Paul Morgan, director în Poliția de Frontieră britanică.

Ascunzătoarea de sub bancheta din spate a autoutilitarei era una minuțios confecționată și imposibil de depistat la prima vedere, a mai explicat oficialul.

Foto: Poliția de Frontieră

Scaunele au fost demontate pentru a ajunge la compartimentul secret unde erau patru dintre cei șapte migranți. Un altul se afla sub scaunul din față.

Migranții, aparent toți de de origine afgană, sunt în prezent în grija celor de la Imigrări.

David Fairclough, director adjunct pentru Imigrări din Poliția de Frontieră, a precizat că persoanele ascunse în acele compartimente erau în totală nesiguranță.

„Dacă ar fi avut loc un accident, aceștia nu aveau cum să scape”, a încheiat Fairclough.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?