Skip to content

Patru români din Manchester, condamnați pentru violarea unor copile pe care le „agățau” pe Facebook

Violarea unei fetițe în vârstă de 12 ani într-un parc din sudul orașului Manchester în 2016 a reprezentat începutul Operațiunii Enfield în urma căreia au fost până acum prinși patru violatori români.

Alți membri ai grupării sunt în căutare căutați de autoritățile engleze.

O instanță din Manchester i-a condamnat pe 23 septembrie 2019 pe cei patru români la pedepse totale care depășesc 25 de ani de închisoare.

Fetița a fost în mod repetat agresată în parcul Crowcroft din Levenshulme, conform Manchester Evening News.

Ea nu a fost singura victimă a grupării, alte victime fiind contactate agresiv pe rețele de socializare de către români. Aceștia încercau să le convingă să se întâlnească pentru sex.

Operațiunea Enfield a fost declanșată abia în decembrie 2017 când o prietenă al victimei, care fusese și ea abordată, a dezvăluit totul unei angajat de la Asistență Socială.

Operațiunea este încă în desfășurare pentru prinderea tuturor membrilor grupării. Unii dintre ei au părăsit Marea Britanie.

Poliția a reușit să identifice acum trei victime care au fost abuzate de cei patru români.

Două dintre fetițele violate se aflau fie într-o centru de copii, fie în palsament.

Frații Sebastian Bălțatu, în vârstă de 18 ani, și Ilie Daniel Bălțatu, în vărstă de 22 de ani și verii Parizian Călin,20 de ani, și Adrian Călin, tot de 20 de ani, vor sta după gratii.

Judecătoarea Suzanne Goddard a descris comportamentul lor drept îngrozitor, infracțiunile sexuale fiind ceva normal în acest grup.

Inculpații erau prieteni apropiați și care petreceau timp ca o bandă în Levenshulme, Manchester.

Fetița de 12 ani a fost violată de câteva ori de Parizian Călin și apoi și Sebastian Bălțatu.  Ambii sunt acum părinți.

Procurorul a explicat în fața judecătorilor că Parizian Călin a hărțuit-o pe rețelele de socializare pe victimă, cerându-i în mod repetat să facă sex cu el.

Parizian Călin (Sursa foto: Manchester Evening News)

O altă victimă care avea atunci 13 ani a fost abordată de câteva ori de Ilie Bălțatu, cunoscut sub numele Daniel, înainte ca acesta să îi propună activități sexuale.

Adrian Călin se împrietenise cu tânără în vârstă de 15 ani pe Facebook și apoi a forțat-o împreună cu verișorul lui să facă sex.

Adrian Călin (Sursa foto: Manchester Evening News)

Adrian și Parizian Călin, precum și Sebastian Bălțatu, care avea 14 ani când a comis infracțiunile, au negat acuzațiile, dar dovezile au fost covârșitoare.

În timp ce o viola pe fată, ceilalți îi spuneau „bravo, frate”. El are acum doi copii și a mai fost condamnat pentru vătămare corporală gravă în urma unui accident.

Sebastian Bălțatu a fost condamnat la trei ani pentru viol.

Sebastian Bălțatu (Sursa foto: Manchester Evening News)

Singurul care a pledat vinovat a fost Ilie (Daniel) Bălțatu, și el condamnat anterior pentru furt. El a declarat că regretă faptele. A fost condamnat la opt ani pentru răpire, agresiune sexuală, sex cu minori și incitarea unui copil să facă sex.

Daniel Bălțatu (Sursa foto: Manchester Evening News)

Parizian Călin locuiește în Slade Lane, Levenshulme, și a mai fost condamnat pentru furt. Acum a primit 13 ani pentru viol, implicare în infracțiuni sexuale cu copii și agresiune sexuală.

Andrei Călin locuiește în Reynell Road, Levenshulme, și a fost condamnat la un an de închisoare pentru instigarea unui copil la activități sexuale.

Agresorii au fost introduși în Registrul Delincvenților Sexuali.

„Acest grup a vizat fete tinere din cauza vârstei lor. Am dori să încurajăm alte victime ale exploatării sexuale să se prezinte la poliție”, a declarat un ofițer de poliție pentru sursa citată.

Pentru a evita reacții împotriva victimelor, dar și împotriva agresorilor, polițiștii din Manchester au patrulat în comunitățile românești.

„Sunt patru persoane care au comis aceste infracțiuni. Nu sunt reprezentative pentru comunitatea lor”, a mai declarat ofițerul.