Peste 100 de alerte de inundații în nordul Angliei. Locuitorii, sfătuiţi să-şi părăsească casele – VIDEO

Autorităţile din Marea Britanie au emis vineri, 8 noiembrie, peste 100 de alerte de inundaţii, numeroşi locuitori din anumite zone din nordul Angliei fiind salvaţi sau nevoiţi să-şi evacueze casele, după ce cantitatea de precipitaţii căzută în 24 de ore a depăşit totalul precipitaţiilor înregistrate în mod normal într-o lună, relatează Reuters şi Press Association.

Zeci au persoane au rămas blocate într-un centru comercial din oraşul Sheffield noaptea trecută şi alte aproape 100 au fost salvate dintr-un alt mall din apropiere de pompieri cu ajutorul bărcilor gonflabile.

Cea mai mare îngrijorare este legată de casele aflate în cinci zone din jurul râului Don, lângă oraşul Doncaster, unde autorităţile au avertizat că ploile torenţiale au provocat inundaţii grave, iar nivelul apelor a atins niveluri record, punând în pericol viaţa locuitorilor.

“Locuitorii din aceste zone sunt sfătuiţi să-şi părăsească casele”, se arată într-un comunicat al autorităţilor din Doncaster. “Sfătuim oamenii să caute adăpost la familie şi prieteni. Au fost deschise şi centre de primire”, avertizează comunicatul.

Cu toate că majoritatea inundaţiilor au afectat centrul şi nordul Angliei, Agenţia pentru Mediu a emis peste 100 de alerte de inundaţii pentru întreg teritoriul ţării.

Ploaia torenţială a produs perturbări pe liniile de transport. Operatorii feroviari au emis avertismente de călătorie în zone din jurul Sheffield şi alte localităţi afectate, în timp ce multe drumuri au fost, de asemenea, închise.

Un patron român din Londra angajează doar conaționali: „Românii muncesc din greu pentru a trimite bani acasă”

Londra alocă TREI milioane de lire sterline pentru protejarea drepturilor britanicilor din UE

Enescu, dat în urmărire prin Europol. A fost condamnat în Anglia pentru sechestrarea și traficarea unei gravide

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA