Skip to content

Polițiștii britanici, criticați că alimentează greșit vehiculele din dotare: „Lipsă de respect pentru contribuabili”

Agenţii de poliţie din Marea Britanie aflaţi în misiuni de patrulare au alimentat autospecialele din dotare cu alt tip de combustibil decât cel corespunzător de aproape 300 de ori în cursul anului 2017, relatează duminică Press Association. Aceste greşeli au dus la cheltuirea a peste 50.000 de lire din bani publici.

Organizaţia nonguvernamentală TaxPayers’Alliance, care reprezintă interesele contribuabililor britanici în relaţia cu autorităţile, a descris aceste cifre, dezvăluite după o investigaţie a Press Association în baza Legii privind libertatea de informare, drept ”uluitoare”.

Dintre cele 45 de forţe de poliţie 40 au răspuns, iar 33 au recunoscut că au fost nevoite să cheltuie bani pentru reparaţiile maşinilor de poliţie în urma utilizării tipului greşit de combustibil, costul mediu al unei intervenţii fiind de 178 de lire.

Au fost înregistrate 299 de astfel de incidente, cu un cost total de 53.337 de lire, precizează sursa citată.

Poliţia din West Midlands a înregistrat cele mai numeroase astfel de incidente, 66, costul acestora fiind de 3.737 de lire.

”Este uluitor că o asemenea greşeală simplă este făcută aproape în fiecare zi. Această atitudine neglijentă demonstrează o lipsă de respect pentru contribuabilii care le plătesc salariile şi sunt forţaţi să le achite şi reparaţiile”, a declarat John O’Connell, director executiv al TaxPayers’ Alliance.

”Milioane de persoane reuşesc să îndeplinească această sarcină cu propriile maşini printr-o grijă modică; ofiţerii de poliţie ar trebui să manifeste aceeaşi atitudine faţă de vehiculele lor”, a adăugat O’Connell.

Managerul flotei auto din cadrul poliţiei din West Midlands, Gary Mallett, a declarat că aceste erori s-au înmulţit începând din 2013 când, în urma unor măsuri pentru reducerea costurilor, forţele de poliţie au fost nevoite să-şi alimenteze autovehiculele de la surse externe.

”Am observat o creştere importantă a numărului de erori la pompă în 2013-2014 şi am reacţionat prin notificarea utilizatorilor cu privire la costul acestei greşeli. De asemenea, am amplasat etichete pe toate autovehiculele cu privire la tipul de combustibil ce trebuie utilizat. Acest lucru a avut un efect pozitiv – o reducere cu circa 53% a numărului de erori la pompă şi, mai important, o reducere de aproximativ 90% a costurilor reparaţiilor”, a precizat Mallett.

Organizaţiile din domeniul industriei automobilistice sunt de părere că această problemă va fi eradicată după ce forţele de poliţie vor avea în dotare maşini electrice.