Prins în aeroport cu aproape 1,4 milioane de lire sterline în valize. Mergea la Dubai să cumpere ceasuri

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost condamnat după ce a încercat să scoată din Marea Britanie aproximativ 1,4 milioane de lire sterline. Destinația sa era Dubai. Banii erau în trei valize de cală, dar și în bagajul de mână, ascunși printre ciorapi.

În aceeași zi a mai fost prins un compatriot al bărbatului. Acesta avea la el 860.000 de lire sterline, mergea tot spre Dubai și a declarat că banii îi trebuiau pentru cursuri de skijet.

Arestat în drum spre Dubai. Avea peste 860.000 de lire sterline pentru cursuri de skijet

Zdenek Kamaryt, originar din České Budějovice, Cehia, a fost reținut pe Aeroportul Heathrow pe 8 noiembrie 2020 în timp ce încerca să îmbarce într-un zbor către Dubai. Așa cum am spus, în acea zi mai fusese prins și cehul Lukas Pokorny.

Odată cu Kamaryt a mai fost arestată și o femeie, dar a fost ulterior eliberată fără a se lua vreo măsură împotriva ei.

Potrivit National Crime Agency (NCA) – Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate din Marea Britanie, Kamaryt a fost condamnat pe 9 martie 2021 la doi ani și două luni de închisoare.

La controlul de frontieră, polițiștii au găsit în cele trei bagaje de cală pachete cu bani ambalate în vid, valoarea totală fiind de peste 1,3 milioane de lire sterline.

Polițistă, care își rotunjea veniturile la șeicii din Emirate, dată afară de la Frontieră

În bagajele sale de mână au fost găsite alte 50.000 de lire sterline, inclusiv pachete de bancnote de 50 de lire sterline ascunse în șosete.

Prima lui declarație a fost că este comerciant de valută și intenționa să folosească banii pentru a cumpăra ceasuri. Anchetatorii au găsit însă asupra lui și câteva hârtii în care era precizat ce sumă conține fiecare pachet.

La interogatorii, cehul a refuzat să spună cine i-a dat banii sau cui trebuia să-i livreze. A fost acuzat de spălare de bani, iar suma a găsită asupra lui a fost confiscată. În instanță, a pledat vinovat, astfel că a primit 26 de luni de închisoare.

Șeful operațiunilor NCA a declarat că nu se îndoiește că bărbatul știa că acești bani provin din infracțiuni și ar fi fost reinvestiți în alte activități infracționale. „Numerarul este esența criminalității organizate”, a mai explicat oficialul.

VIDEO: Primele taxiuri zburătoare fără pilot au fost testate în Dubai

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!