Prințul Charles a acceptat o donație de 1 milion de lire sterline de la familia lui Osama Bin Laden

Prințul de Wales a acceptat o donație de 1 milion de lire sterline de la familia lui Osama Bin Laden, relatează Sunday Times.

Prințul Charles a acceptat banii de la doi dintre frații vitregi ai lui Osama Bin Laden în 2013, la doi ani după ce liderul al-Qaeda a fost ucis, menționează publicația citată de BBC.

Banii au fost primiți Fondului de Caritate al Prințului de Wales (PWCF).

Reprezentanții Clarence House, reședința principală a prințului Charles, au spus că au fost asigurați de PWCF că a fost efectuată „o verificare amănunțită”, iar decizia de a accepta banii aparține administratorilor.

Bin Laden a fost renegat de familia sa în 1994 și nu există nicio sugestie că frații săi vitregi ar fi avut legături cu activitățile sale.

Potrivit Sunday Times, Prințul Charles a acceptat banii de la Bakr Bin Laden, care conduce familia bogată saudită, și de la fratele lui Bakr, Shafiq, în urma unei întâlniri cu Bakr la Clarence House.

Mai mulţi dintre consilierii prinţului Charles au dorit ca fundaţia să nu accepte acea donaţie din partea bogatei familii a „creierului” atacurilor teroriste comise pe 11 septembrie 2001, Osama bin Laden, potrivit unor surse citate în articolul apărut în săptămânalul britanic.

Cu toate acestea, Sir Ian Cheshire, președintele PWCF, a declarat ziarului citat că donația din 2013 a fost acceptată de către cei cinci administratori de la acea vreme după verificări atente.

„Au fost efectuate verificările necesare, cu informații primite dintr-o gamă largă de surse, inclusiv guvernamentale”, a adăugat Sir Ian.

PWCF acordă granturi organizațiilor non-profit înregistrate în Regatul Unit pentru a derula proiecte în Marea Britanie, Commonwealth și în străinătate.

Nicio regulă nu a fost încălcată, nicio lege nu a fost încălcată. Au fost efectuate toate verificările corespunzătoare și chiar și Ministerul de Externe, care a fost chemat să-și dea avizul, a autorizat donația, a precizat Sir Ian.

MAREA BRITANIE: „Renunțați la selfie-urile cu furtuna. Nu merită să vă riscați viața”

MAREA BRITANIE: Sezonierii români, tot mai puțini. Producătorii aduc muncitori din afara UE

Prințul Charles îi îndeamnă pe britanicii șomeri să meargă la munca câmpului

Dezvăluiri inedite: Prinţul Charles, surprins în baie de Prinţesa Diana în timp ce îi vorbea obscen Camillei Parker Bowles

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!