Prințul Charles îi îndeamnă pe britanicii șomeri să meargă la munca câmpului

Prinţul Charles le-a cerut marţi, 19 mai, britanicilor șomeri să iasă pe câmp şi să ajute fermierii să strângă recoltele în timpul pandemiei de COVID-19.

„Hrana nu apare ca prin minune, totul începe cu incredibilii noştri fermieri şi cultivatori”, a declarat Charles, în vârstă de 71 de ani, într-un mesaj video postat marţi pe Instagram.

„Nu mă îndoiesc că munca va fi neatrăgătoare şi, uneori, va reprezenta o provocare”, a adăugat Charles, care se ocupă de grădinărit, în mesajul înregistrat în grădina sa de legume de la locuinţa din Birkhall, Scoţia.

Prin comentariile sale, moştenitorul tronului britanic susţine “Pick for Britain”, o iniţiativă comună a guvernului şi a sectorului agricol pentru mobilizarea unui număr mai mare de muncitori în timpul pandemiei.

Studenţii sunt printre cei încurajaţi să ajute la completarea golului rămas de muncitorii imigranţi care acum nu pot intra în Marea Britanie, existând riscul ca fructele şi legumele neculese să putrezească pe câmpuri.

Brexit-ul a agravat şi mai mult situaţia. Mulţi muncitori în agricultură, în special cei din Europa de Est, au părăsit Marea Britanie după ce ţara a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Se redeschide traficul pentru autoturisme prin cinci puncte de frontieră începând din 20 mai

Prințul Charles, mesaj VIDEO: „Ştiu că mulţi români din Marea Britanie au sperat să se întoarcă acasă de Paşte”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA