Raiduri în Anglia la persoane suspectate de furtul a zeci de mașini de lux în valoare de 5.000.000 de lire sterline

Sute de ofițeri au arestat 15 persoane, au confiscat 25 de vehicule furate, 150.000 de lire sterline în numerar, bijuterii în valoare de 40.000 de lire sterline și au descoperit o plantație de cannabis pe timpul executării a peste 20 de mandate de percheziție și arestare în Essex și Londra.

Raidurile – care au avut loc cu puțin timp înainte de ora 6.00 a zilei de joi, 27 februarie, în cadrul unei operațiuni comune a Poliției Essex, Serviciului de Poliție Metropolitană și Poliției Britanice de Transport – fac parte dintr-o anchetă privind furtul de vehicule, în special de mare valoare, cum sunt autoturismele Range Rover.

Ancheta are în vedere aproape 90 de situații în care vehicule, în principal Range Rover și Land Rover, au fost furate între noiembrie 2018 și februarie 2020.

În afară de cele 25 de vehicule, au fost recuperate și părți de mașini dezmembrate, echipamente utilizate pentru confecționarea de identități noi pentru vehiculele furate, precum și dispozitive utilizate pentru a avea acces la mașini fără cheie. Valoarea bunurilor recuperate se ridică la aproape 1,1 milioane de lire sterline.

Vehiculele au fost sustrase din diverse locuri din Essex (inclusiv Shenfield, Witham, Loughton, Brentwood, Ingatestone, Epping, Audley End, Billericay, West Horndon și Hockley) și Londra (cu precădere din Havering și Barking & Dagenham), dar și din Kent.

Valoarea autoturismelor sustrase se ridică la aproape 5.000.000 de lire sterline.

Comisarul Lewis Basford, care conduce operațiunea, a declarat: „Furtul de vehicule produce daune grave victimelor, atât în ​​ceea ce privește pierderea financiară a vehiculului în sine, cât și privind impactul asupra vieții lor. Poate afecta viața ta de acasă, capacitatea ta de a-ți duce copiii la școală și de a merge locul de muncă”.

„Grupările de criminalitate organizată provoacă neajunsuri comunităților noastre și lucrează peste granițe, făcând ca parteneriatele între forțele de poliție să fie cruciale pentru a le combate și destructura. Essex și Londra sunt acum cele locuri mai sigure pentru proprietarii de vehicule ca urmare a acestei operațiuni”, a adăugat Basford.

Mandatele de percheziție și arestare au fost executate în Navestock, Hockley, Grays, Basildon, Benfleet, Waltham Abbey în Essex și în Rainham, Dagenham, Romford, Leyton și West Ham.

În timpul raidului, ofițerii au recuperat mașini suspectate a fi furate, inclusiv echipamentele folosite pentru sustragerea acestora.

Basford a adăugat că „persoanele din spatele acestor tipuri de infracțiuni sunt organizate și profesioniste. Au experiență în a oferi unei mașini furate o nouă identitate, vânzând-o apoi unei persoane de bună-credință”

„Grupările câștigă milioane de lire sterline din comiterea acestor infracțiuni și pot investi din nou banii în alte forme de infracțiuni care cauzează rău comunității”, a încheiat ofițerul.

Land Rover, furat din Marea Britanie, găsit în posesia unui român din Maramureș

Doi români s-au întors în țară cu mașini furate din Olanda și Anglia

Autoturisme furate din Belgia și Marea Britanie, depistate la frontieră în posesia unor români

Range Rover în valoare de 70.000 de euro, căutat de autoritățile italiene, găsit la Borș

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?