Skip to content

Răsturnare de situaţie în Regatul Unit. După BREXIT, cetăţenii UE vor avea mai multe drepturi decât britanicii

Cetăţenii UE care trăiesc în Marea Britanie vor putea beneficia după Brexit de un sistem juridic structurat pe două niveluri, care le va acorda mai multe drepturi decât britanicilor.

În baza unui plan neaşteptat, secretarul Brexit, David Davis, a admis cetăţenii UE care trăiesc în Marea Britanie vor putea apeleze la instanţele britanice folosind legea europeană, care va suprascrie legislaţia britanică.

În timpul observaţiilor finale din cadrul celei de-a patra runde de negocieri de la Bruxelles, Davis a declarat: “Regatul Unit s-a angajat încorporeze pe deplin acordul final de retragere în legislaţia britanică.”

david-davis

El a mărturisit legea va avea un “efect direct” atunci când va veni în apărarea drepturilor a 3,5 milioane de cetăţeni ai UE din Marea Britanie.

Secretarul Brexit a adăugat: “De asemenea, recunoaştem necesitatea asigurării unei interpretări consecvente a conceptelor legii Uniunii Europene”.

Anterior, David Davis a declarat ar fi inadecvat garanteze legal drepturile viitoare ale cetăţenilor UE, precizează Express.co.uk

Guvernul a mărturisit, de asemenea, instanţele britanice ar putea lua în considerare hotărârile Curţii Europene de Justiţie în interpretarea unei astfel de legi noi.

Nicholas Hatton, copreşedintele “cele 3 milioane”, un grup pentru cetăţenii UE, a declarat: “Acest efect direct este cu adevărat binevenit. Cred este cu adevărat pozitiv, deoarece înseamnă dacă există vreo încercare de a ne schimba drepturile de un viitor guvern sau de Home Office, vom putea contesta în instanţele britanice”.

Britanicii doresc un ACORD VAMAL provizoriu cu Uniunea Europeană pentru a evita eventuale pierderi post-BREXIT

Cine sunt proprietarii casei din Londra în care erau înghesuiți 35 de români. Viaţă de LUX şi afaceri de milioane de lire