REGATUL UNIT: Amenzi de 5.000 de lire sterline pentru cei care încearcă să plece din UK fără un motiv întemeiat

Devine lege interdicția deja impusă în ultimele luni britanicilor – în virtutea celui de-al treilea blocaj național anti-Covid – de a călători în străinătate, cu excepția unor motive esențiale și justificate în mod corespunzător. Măsura a fost inclusă în textul legislativ de extindere a competențelor de urgență legate de pandemie, prezentat luni Parlamentului de guvernul Boris Johnson, așa cum subliniază presa britanică astăzi la prima aniversare a primului blocaj național impus pe insulă exact pe 23 martie 2020.

Legea prevede, negru pe alb, amenzi uriașe de 5.000 de lire sterline pentru oricine încearcă să părăsească Regatul Unit către orice destinație străină în absența unui „motiv justificat”. Măsura face parte dintr-o înăsprire mai generală a restricțiilor la granițe (care include, de asemenea, carantina de precauție obligatorie în hoteluri supravegheate pentru oricine se întoarce din 30 de țări cu cel mai mare risc) introdusă de guvernul conservator pentru a încerca să limiteze riscul de importare sau reimportare a celor mai temute variante ale coronavirusului.

Regatul Unit a reușit cu greu să reducă numărul de decese și spitalizări la minimum în ultimele luni după ultimul val de infectări alimentat de așa-numita variantă engleză: un val care se dezlănțuie acum în diferite națiuni europene, cum ar fi Germania.

Prim-ministrul Boris Johnson și miniștrii de Interne și Sănătate, Priti Patel și Matt Hanckock, au indicat deja de mai multe ori că sunt „ilegale” călătoriile către și dinspre Regatul Unit care nu sunt justificate de nevoi serioase.

Pandemia Covid a avut un cost „imens” și a reprezentat una dintre „cele mai grele perioade din istoria Marii Britanii”. Premierul britanic scrie acest lucru într-un mesaj cu ocazia primei aniversări a blocării numărul unu impuse pe insulă pe 23 martie 2020, evocând încă o dată prudență la ieșirea treptată din actuala închidere, a treia la nivel național, pe care guvernul a stabilit-o în funcție de un traseu etapizat condiționat între 12 aprilie și nu mai devreme de 21 iunie.

În text, Johnson își reînnoiește „sincerele condoleanțe pentru toți cei care au pierdut persoane dragi”.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA