MAREA BRITANIE modifică condițiile de intrare începând din 17 mai. Regulile impuse la sosirea din România

Guvernul britanic a anunţat relaxarea de la 17 mai a restricţiilor pentru călătoriile în străinătate, exceptând în special carantina pentru sosirile în Anglia din 12 ţări, printre care Israel şi Portugalia, dar nu şi din Franţa.

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Transporturilor Grant Shapps a anunţat ridicarea interdicţiei de călătorie în străinătate, interdicţie rezervată din ianuarie pentru călătoriile esenţiale, şi instituirea unui sistem de restricţii care să clasifice ţările în trei categorii în funcţie de situaţia sanitară.

În lista verde sunt incluse 12 ţări, între care Portugalia, Israel, Gibraltar, Australia, Noua Zeelandă sau Singapore. Pentru aceste ţări testele vor fi totuşi obligatorii înainte şi după sosire, testul PCR costând în Regatul Unit peste 100 de lire sterline (115 euro).

Majoritatea ţărilor rămân clasificate în zona ”portocalie”, ceea ce înseamnă că pasagerii trebuie să intre în carantină unde doresc şi să facă mai multe teste.

”Destinaţii estivale cum ar fi Franţa, Spania şi Grecia, nu sunt încă incluse (pe lista verde), dar vom revizui lista ţărilor la fiecare trei săptămâni”, a explicat Shapps.

Pentru ţările din lista roşie, numai rezidenţii se pot întoarce în Anglia, dar trebuie să intre în carantină 11 nopţi la hotel pe cheltuiala lor, adică un cost de 1.750 de lire (aproximativ 2.000 de euro) de persoană.

La ţările şi teritoriile aflate deja pe această listă (în special America de Sud) se adaugă acum Turcia, Maldive şi Nepal.

Conform clasificării anunțate de guvernul britanic, România (asemeni majorității statelor UE) a fost plasată pe lista Portocalie (Amber), categorie pentru care se mențin actualele reguli.

GERMANIA a reintrat pe lista țărilor pentru care se instituie carantina la sosirea în România

Astfel, în continuare după 17 mai 2021, toate persoanele care se deplasează din România în Anglia au obligația:

– să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, Formularul de localizare (Passenger Locator Form), disponibil AICI!

– să prezinte Certificat Test Covid negativ (sunt exceptați minorii de până la 11 ani). Detalii AICI!

– să rezerve și să achite costul a încă 2 teste Covid pe care trebuie să le efectueze în perioada de carantină. Detalii AICI! 

– să efectueze o perioadă de 10 zile de carantină la o adresă declarată înainte de sosire. Detalii privind regulile de efectuare a carantinei le găsiți AICI! 

– Mai multe detalii despre regulile valabile pentru cei care sosesc dintr-o țară aflată pe Lista Portocalie sunt disponibile AICI!

NU sunt exceptate de la condițiile mai sus menționate persoanele:

– vaccinate, inclusiv cu a doua doză;

– care au avut Covid în ultimele 3 luni;

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA