REGATUL UNIT va efectua milioane de teste pentru coronavirus cu rezultate în 90 de minute

Autoritățile au anunțat că în spitalele, azilurile şi laboratoarele din Regatul Unit vor fi disponibile 5,8 milioane de teste pentru coronavirus pe baza ADN şi 450.000 de teste din probe prelevate prin frotiuri.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a anunţat luni, 3 august, că testele dau rezultate în 90 de minute şi nu trebuie efectuate de personal medical.

„Faptul că aceste teste pot detecta şi gripa, şi COVID-19 va fi extrem de util pe măsură ce se apropie iarna, astfel că pacienţii vor putea urma recomandările corecte pentru protecţia proprie şi a altora”, a explicat oficialul.

În plus, Serviciul Naţional de Sănătate a anunţat că va oferi pacienţilor cu cancer tratamente adaptate pentru COVID-19, inclusiv medicamente care nu afectează puternic sistemul imunitar.

Sistemul de sănătate britanic a fost intens solicitat în timpul vârfurilor epidemiei de coronavirus în urma căreia au murit 46.000 de oameni – al patrulea bilanţ ca gravitate din lume conform datelor actualizate de Reuters duminică.

LONDRA: Mod inedit de purtare a măștii. Trecătorii au rămas uluiți

LONDRA: Fost șofer Uber, condamnat la închisoare pe viață pentru pregătirea unor atacuri la obiective turistice

MAREA BRITANIE: Care sunt condițiile pentru a se putea imigra după BREXIT în această țară

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA