Skip to content

Regele Charles a interzis servirea de foie gras în toate reşedinţele regale britanice

Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis servirea de foie gras în toate reşedintele regale, relatează dpa.

Charles a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reşedinţele sale regale pe când era încă prinţ de Wales.

Peta a anunţat că a primit o scrisoare din partea Casei Regale a Marii Britanii care confirmă că această măsură a fost extinsă în prezent la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale.

Ca un gest de recunoştinţă, organizaţia pentru drepturile animalelor i-a trimis regelui o mostră de “faux gras” vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan.

“În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reşedinţele sale regale de foie gras – un produs dezgustător pentru care raţele şi gâştele sunt hrănite forţat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta.

“Acum, Peta a primit confirmarea că Majestatea Sa a extins această politică plină de compasiune la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale britanice”, a mai spus ea.

Foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia sa este interzisă, scrie Agerpres citând dpa.

Prințul Charles a acceptat o donație de 1 milion de lire sterline de la familia lui Osama Bin Laden

Prințul Charles îi îndeamnă pe britanicii șomeri să meargă la munca câmpului

MAREA BRITANIE: Scandal Casa Regală vs. Netflix provocat de ultimul sezon al serialului„The Crown”

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!