Skip to content

Român care susține că e grav bolnav, condamnat la șapte ani de închisoare în Marea Britanie

Vasile Mărgineanu, în vârstă de 34 de ani, și-a atacat partenera de viață și un bărbat cu care credea că aceasta avea o aventură, informează publicația galeză Western Telegraph.

Românul, din Haverfordwest, a pledat vinovat la acuzațiile de agresiune, sechestrare de persoană și vătămare corporală.

Procurorul i-a explicat judecătorului că Mărgineanu avea o relație cu Ionela Zimbru și că începuse să fie convins că femeia avea o aventură cu Ștefan Gherasim.

Cei trei locuiau la aceeași adresă, având camere separate.

Pe 24 iunie, bărbatul a intrat în camera Ionelei Zimbru înarmat cu un cuțit și le-a spus celor doi să se privească pentru ultima dată fiindcă îi va ucide.

Apoi i-a lovit pe amândoi cu pumnii și a tăiat-o pe româncă cu cuțitul.

La un moment dat, femeia a reușit să fugă și Mărgineanu a fugit după ea și a târât-o înapoi în cameră unde și-a continuat agresiunea după ce a încuiat ușa.

Procurorul a adăugat că românul a continuat să-i amenințe pe cei doi cu moartea folosind detalii înspăimântătoare.

În locuință a sosit apoi un alt român, Ben Popa, care a reușit să-l dezarmeze pe Mărgineanu. Între timp, femeia a fugit în stradă unde a cerut ajutor trecătorilor.

După ce a fost arestat, poliția a efectuat anchete în România și a descoperit că Mărgineanu avea condamnări pentru tentative de omor, tâlhării și furt calificat.

Avocatul românului, Craig Jones, i-a spus judecătorului că Mărgineanu a fost diagnosticat în România cu o boală gravă a colonului. Medicii i-ar fi spus că mai are numai 12 luni de trăit.

Judecătorul a decis că Mărgineanu trebuie să fie considerat un infractor periculos și l-a condamnat la șapte ani de închisoare.

Din acești șapte ani, românul trebuie să ispășească minim patru putând fi eliberat numai după ce autoritățile nu îl vor mai considera un pericol.

Judecătorul a adăugat că Mărgineanu va fi de fapt deportat în România în timpul executării pedepsei și practic autoritățile din țară vor fi cele care vor decide când să-l elibereze.

„Sunteți în stare să cauzați răniri foarte grave și chiar moartea. Este un miracol că victimele nu au fost rănite mai grav”, i-a spus judecătorul românului.