Știrea că premierul britanic Boris Johnson a anunțat în 23 martie 2020 că se vor lua măsuri de închidere a Marii Britanii din cauza COVID-19 nu l-a afectat pe Narcis Bogdan Stoica, un tânăr din județul Neamț.

Nici anunțul făcut de secretarul de stat Dominic Raab pe 16 aprilie că restricțiile vor fi impuse pentru o nouă perioadă de cel puțin trei săptămâni nu l-a atins pe Narcis Bogdan Stoica. În acea zi, autoritățile britanice au anunțat 861 de decese.

Tot pe 16 aprilie, Narcis Bogdan Stoica și-a înființat sau i-a fost înființată în orașul englez Derby firma Veg Fruits Delivery LTD. A doua zi a fost prins cu 15 kilograme de cocaină în furgoneta cu care venea din Franța.

Veg Fruits Delivery Ltd are ca obiecte de activitate vânzarea cu amănuntul de legume și fructe în magazine specializate și transport de mărfuri pe cale rutieră.

Sediul Veg Fruits Delivery Ltd este în această clădire din Derby

Drogurile, a căror valoare pe piață este de 1,2 milioane de lire sterline au fost confiscate. Procurorii de la National Crime Agency au demarat ancheta după ce Poliția de Frontieră britanică l-a oprit în timp ce intra în terminalul de la Coquelles al Eurotunelului.

În vârstă de 29 de ani, Narcis Bogdan Stoica a declarat anchetatorilor că el livra fructe și legume și că abia își demarase afacerea.

Potrivit unui comunicat al National Crime Agency – NCA, românul le-a mai explicat că își cumpărase furgoneta frigorifică din Marea Britanie cu o săptămână înainte de a fi prins și că se întorcea din Olanda.

Stoica a fost arestat și în data de 15 iunie a pledat vinovat. Pe 8 iulie a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Martin Grace, comandantul NCA din Dover a precizat că bărbatul a crezut că poate să-și camufleze activitatea infracțională sub o afacere legitimă.

„La NCA cunoaștem faptul că oameni ca Stoica, care știu ce riscuri își asumă, sunt indispensabili pentru grupările de crimă organizată. Drogurile alimentează criminalitatea, violența și exploatarea”, a mai spus comandantul NCA.

Patronul unei firme de coletărie din Flămânzi, flagrant cu 1,025 kg de cocaină

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de cocaină în valoare de 1,7 milioane de lire sterline

Premieră în Europa: Un submarin lung de 20 m, plin cu trei tone de cocaină, a fost interceptat

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA