Skip to content

Român, condamnat în Marea Britanie pentru trafic de arme

Român Marea Britanie trafic de arme

Un român care a încercat să introducă ilegal arme letale în Marea Britanie a fost condamnat la patru ani de închisoare. În remorca TIR-ului în care era pasager, polițiștii au mai găsit și doi albanezi și mai multe țigări de contrabandă.

Camionul în care se afla Ionuț Constantin Diaconu (foto), în vârstă de 36 de ani, a fost oprit la pe 12 iulie 2021 în portul Dover. La volan era un alt român, Constantin Neacșu, în vârstă de 39 de ani, se arată într-un comunicat din 1 martie al Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA – National Crime Agency).

Polițiștii de frontieră britanici au găsit într-o cutie pentru vinuri trei pistoale cu gaz Ekol Gediz modificate pentru a fi letale. Cutia de vinuri se afla într-un rucsac pus la vedere pe patul șoferului.

Ofițerii au mai găsit în remorcă doi albanezi care încercau să intre ilegal în Regatul Unit, precum și 1077 de pachete de țigări. Cei doi români au fost arestați, conform sursei menționate.

În timpul, anchetei, Diaconu a declarat că i s-a cerut să transporte rucsacul în Anglia. Nu s-a uitat ce conține și nici nu și-a dat seama că acesta conține ceva ilegal.

Pe 28 februarie 2022, Diaconu a pledat vinovat pentru infracțiunea legată de armele de foc pentru care a primit patru ani de închisoare.

La această pedeapsă se adaugă alte patru luni pentru țigările nedeclarate. Șoferul camionului a fost condamnat la patru luni pentru contrabanda cu țigări.

„Diaconu transporta arme letale care, fără îndoială, ar fi ajuns în mâinile rețelelor de crimă organizată. Furnizarea de arme de foc este strâns legată de comerțul cu droguri, iar armele sunt folosite pentru a insufla frică, a provoca violență și a ucide”, a declarat Mark Howes, comandantul filialei din Dover al NCA.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!