Skip to content

Român, ucis cu bestialitate în Dublin. Loviturile cu picioarele i-au fost fatale

Poliția irlandeză încearcă să reconstituie ultimele doisprezece ore de viață ale unui român găsit bătut mortal într-un parc din Dublin vineri dimineață, 13 aprilie.

Ioan Artene Bob, în vârstă de 49 de ani, tată a unui copil, a fost găsit grav rănit, dar încă în viață, în Sean Walsh Park, Tallagh, de un trecător care în jurul orei 8.00 a anunțat serviciile de urgență.

Echipajele medicale i-au acordat îngrijiri medicale la fața locului și apoi l-au transportat la Tallaght Hospital, unde a decedat seara în ciuda eforturilor medicilor de a-l ține în viață.

Parcul în care a fost găsit Ioan

Polițiștii au suspectat încă de la început că Ioan a fost victima unei bătăi crunte, iar autopsia a confirmat că acesta a fost lovit în mod brutal cu picioarele și că bătaia i-a fost fatală.

Ioan era în Irlanda de trei ani. Lucra în construcții și în România avea un copil de 8 ani. În ultima vreme a lucrat în zona Carrickmines și în sudul Dublinului.

Ultima oară a fost văzut pe Moore Street, zonă central-nordică din Dublin, joi în jurul orei 20.30. Din acel moment mișcările sale sunt necunoscute și poliția irlandeză –Gardaí- roagă cetățenii care au informații privind ultimele 12 ore de viață ale bărbatului să contacteze imediat autoritățile.

Ioan are o soră la Dublin cu care a locuit o vreme. S-a mutat în altă parte însă nu se cunosc detalii. Poliția confirmă că victima nu avea o adresă însă precizează că nu pare să fi devenit un om al străzii.

Un ofițer de poliție, Ian Lackey, a declarat că Ioan a murit din cauza unor vătămări corporale deosebit de grave și a transmis un mesaj familiei: „Doresc să transmit condoleanțele mele familiei, prietenilor și colegilor de muncă ai lui Ioan”.

Oricine are informații privind victima sau cei care îl cunosc pe Ioan în Irlanda sunt rugați să contacteze poliția – Tallaght Gardaí – la numărul 01-666 6000.