Românul ucis la Londra a fost canotor. „Nu era sărac. A avut un vis”

Românul omorât într-un tragic incident din Londra, petrecut în noaptea de Revelion, în jurul orei ocale 5:30 încercând să oprească un grup de indivizi care au vrut să intre fără invitaţii la o petrecere exclusivistă, era canotor, scrie ProSport.

Tudor Simionov fost primul sportiv român legitimat la Master, medaliat chiar în 2018, la Campionatul European rezervat sportivilor “veterani”.

Tudor a fost înjunghiat în piept de nişte indivizi fără inimă, chiar la intrarea clădirii Mayfair din Londra, unde avea loc o petrecere privată. S-a luptat, potrivit înregistrărilor cu telefonul oferite de martori Poliţiei, cu nouă agresori înainte de a fi ucis.

Presa britanică l-a identificat încă din primele ore pe Tudor Simionov, în vârstă de 33 de ani, un român plecat de curând în Regat, “în căutarea unei vieţi mai bune”, după cum scrie The Sun.

Pentru canotajul românesc însă, numele Simionov este unul cu greutate. ProSport a aflat cine era Tudor Simionov şi de ce plecase, cu adevărat, în Regat.

Dorin Alupei, oficial al Federaţiei Române de Canotaj, medaliat cu argint la Campionatele Europene, dublu medaliat cu bronz la Mondiale şi participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Atlanta (1996) şi Sydney (2000) l-a identificat rapid pe Tudor Simionov.

“A făcut canotaj, nu l-am cunoscut foarte bine, este o generaţie mai mică cu zece ani faţă de mine, dar în ultimul timp concura la concursuri de Masters, la veterani”, a spus Dorin Alupei pentru ProSport.

Pe Tudor Simionov l-a cunoscut mult mai bine Ani Mironov, o bună prietenă de familie, care a răspuns întrebărilor ProSport cu glas curmat de lacrimi şi încă în stare de şoc, devastată fiind de durerea pierderii unui prieten “cu care s-a ajutat de multe ori”.

“Tudor a fost sportiv, în timpul junioratului, la Triumf şi, mai apoi, la Dinamo. A renunţat la sport după tineret şi s-a apucat serios de carte, a şi muncit. A mers la Facultatea de Arhitectură, pe care şi-a dorit enorm să o termine, dar a fost nevoit să se lase, pentru ca era foarte scumpă. În nurmă cu doi ani, el a devenit primul sportiv român legitimat la categoria Master”, povesteşte, în exclusivitate pentru ProSport, Ani Mironov.

“Nu era sărac. A avut un vis: să devină CEO. Şi a plecat să facă Masteratul-ul, pentru ca apoi să-şi împlinească visul”

Povestea lui Tudor Simionov este una aparte. Prietena sa apropiată afirmă că plecarea lui este legată de un vis, nu de o lipsă acută a banilor, aşa cum poate s-au gândit mulţi. Pentru a înţelege, derulează filmul, în urmă cu patru ani şi accentuează – nu era sărac.

“La 29 ani, el a început Facultatea de Marketing, la ASE. Avea un program infernal, de la 7:00 la 8:00, dimineaţa, avea antrenament, de la 8:00 la 17:00 mergea la serviciu, apoi de la 17 mergea la cursuri. În aceeaşi perioadă, mama lui, Rodica Simionov, fostă handbalistă, s-a îmbolnăvit. El a avut grjă şi de mama lui, până când aceasta a murit. Apoi, a terminat ASE-ul”, povesteşte Ani Mironov.

Citiți continuarea pe ProSport

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA