Un șofer român de camion a fost reținut pe 1 octombrie 2020 în timp ce încerca să scoată ilegal persoane din Marea Britanie. TIR-ul se îndrepta spre Calais, Franța.

El a fost arestat lângă portul Dover, ofițerii National Crime Agency – NCA găsind patru bărbați în remorcă: doi din Bangladesh, un indian și un egiptean. Toți sunt suspectați că au locuit ilegal în Marea Britanie.

Camionul condus de român a fost oprit chiar lângă portul din Dover în jurul orei 13.30. Cei patru migranți, cu vârste cuprinse între 30-39 de ani, au fost și ei arestați sub suspiciunea de intrare ilegală în Regatul Unit și au fost dați în grija celor de la Imigrări.

Potrivit unui comunicat al NCA, șoferul se numește Marius Halmaghe, are 35 de ani și este acuzat de încălcarea legii imigrației de către persoane care nu erau cetățeni ai Uniunii Europene. În data de 2 octombrie a fost prezentat magistraților din Medway care au decis să-l aresteze preventiv.

„Grupurilor criminale implicate în traficul de persoane nu le pasă de siguranța sau bunăstarea celor pe care le transportă. Ei îi văd doar ca pe o marfă de care trebuie profitat . În acest caz, patru persoane au fost împiedicate să facă ceea ce a fost, fără îndoială, o călătorie periculoasă.”, a declarat un ofițer NCA.

TIR înmatriculat în România, scos din circulație în GERMANIA din cauza defecțiunilor grave

BELGIA: Patronul unei firme construiește un hotel pentru șoferii săi de TIR

FRANȚA: Șofer român de TIR, prins cu 82 kg de cannabis pe Coasta de Azur. Proces rapid, pedeapsă pe măsură

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!