Skip to content

Șofer român de TIR, zece ani după gratii. Avea în rezervor 32 kg de cocaină

Un șofer român de TIR a fost condamnat pe 3 decembrie la nuă ani și nouă luni de închsiaore după ce în rezervorul camionului pe care-l conducea au fost găsite 32 kg de cocaină.

Ion Cazac în vârstă de 40 de ani a fost prins pe 22 noiembrie 2021 în portul Dover de către poliția de frontieră britanică. Cazul a fost preluat imediat de Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA – National Crime Agency).

Trebuie remarcat faptul că în mai puțin de 11 zile, dosarul a fost instrumentat, românul trimis în judecată și condamnat. În România, procesul ar fi durat ani de zile.

Polițiștii de frontieră britanici au observat ceva în neregulă la rezervorul camionului. Când l-au deschis, au găsit pachetele cu droguri, se arată într-un comunicat de astăzi, 3 decembrie, al NCA.

Sursa foto: NCA

În urma testelor efectuate, s-a stabilit că era vorba despre cocaină cu o puritate cuprinsă între 61% și 80%. Dacă ar fi fost vândută la prețul străzii, ar fi valorat aproximativ 2,5 milioane de lire sterline.

În timpul interogatoriului, Cazac a negat că ar fi știut de existența drogurilor. El a declarat că a luat încărcătura  cunoaștere a drogurilor, declarând că luase încărcătura chiar înainte de a primi un apel de la un alt șofer care i-a cerut să oprească la un hotel.

Anchetatorii au descoperit că rezervorul de combustibil al vehiculului a fost schimbat cu un rezervor mai mare și nu avea dimensiunea din fabrică sau cea comandată de clientul care deținea capul tractor.

Cazac mai explicat că atunci când a mers să realimenteze după oprirea de la hotel, a observat că mai avea doar o jumătate de combustibil în rezervor, dar nu și-a dat seama de ce. Ulterior, Cazac și-a schimbat povestea. A pledat vinovat și a fost condamnat.

UPDATE: Potrivit unei știri Pro TV din 7 decembrie, Ion Cazac (foto) este din Iași.

Sursa foto: Pro TV

FRANȚA: Șofer român de TIR, prins cu 82 kg de cannabis pe Coasta de Azur. Proces rapid, pedeapsă pe măsură

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!