Un român care s-a mutat în Anglia acum șase luni, s-a trezit într-o situație absurdă din care nu știe cum să iasă.

Daniel Popescu are 19 ani și studiază la Universitatea din Suffolk. Acum câteva zile a primit într-o zi 50 de amenzi pentru că și-a parcat ilegal mașina pe Bramford Road din Ipswich.

A încercat să rezolve problema cu autoritățile, dar s-a adresat și presei pentru că s-a simțit ignorat .

Publicația Ipswich Star a dezvăluit coșmarul prin care trece românul.

El susține că nu are nici permis de conducere și nici nu deține WV Golf pentru care tot primește amenzi.

Pe 21 noiembrie 2019, când a venit acasă, Daniel a observat că avea cutia poștală plină cu scrisori și a început imediat să le deschidă.

Surpriza a fost că plicurile conțineau 50 de amenzi și veniseră toate în aceeași zi.

Daniel Popescu, în mormanul de amenzi (Sursa foto: Rachel Edge, Ipswich Star)

„Am fost șocat când am văzut ce scrie și m-am gândit imediat că este o eroare. Dar adresa era corectă”, a spus el jurnalisștilor englezi.

Studentul a contactat imediat autoritățile și Driver and Vehicle Licensing Agency – DVLA face o anchetă.  DVLA este instituția engleză care se ocupă cu emiterea permiselor și numerelor de înmatriculare.

Crede că este victima unui furt de identitate și susține că autoritățile nu au făcut nimic pentru a rezolva atât problema amenzilor, cât și pe cea a furtului de identitate.

Mai mult, primește notificări prin care i se cere să achite amenzile, în caz contrar va suferi rigorile legii.

„Aceste persoane pot avea acces și la contul bancar și pot lua un împrumut. Dacă cineva a mers atât de deprate încât să cumpere o mașină pe numele meu, este clar că au acces la toate datele mele personale”, le-a mai spus el jurnaliștilor.

„M-am mutat în Ipswich de unul singur să studiez și în această situație nu am cui să cer un sfat. E înfricoșător”, a mai adăugat Daniel Popescu.

Autoritățile locale au confirmat pentru sursa citată că lucrează împreună cu DVLA să găsească o soluție, dar nu au putut preciza dacă amenzile au fost emise sau nu dintr-o eroare.

„Este un caz complex. Una dintre pistele pe care mergem este: de ce această mașină a fost înregistrată sau nu pe numele acestei persoane sau al alteia cu același nume și la ce adresă”, a precizat un purtător de cuvânt al Consiliului local.

El a mai adăugat că pe moment nu se vor lua măsuri împotriva românului privind amenzile și că îl vor ține la curent pe român.

Amenzi de 65.000 de euro pentru o româncă din Italia. Este cercetată penal şi pentru evaziune

2.000.000 de euro amendă riscă în Belgia o firmă de transport din România deținută de o companie din Republica Moldova

Autoritățile unui oraș din Germania vor să ridice mașinile românilor care nu-și plătesc amenzile pentru parcare neregulamentară

 

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!