Skip to content

Sute de bebeluși au murit accidental în timp ce dormeau în patul părinților lor

Riscul la care este supus un copil mic care doarme cu părinții a fost dezvăluit pentru prima dată în Marea Britanie: aproape trei bebeluși morți pe săptămână.

Astfel, nu mai puțin de 665 de sugari au murit în ultimii cinci ani din cauza dormitului în același pat cu părinții lor, scrie Daily Mirror

Bebelușii sunt expuși unor pericole, deoarece părinții se pot rostogoli, cauzând sufocarea sau supraîncălzirea.

Co-sleeping (co-dormit) poate, de asemenea, să conducă la un risc crescut de apariție a Sindromului de Deces Subit al Sugarului, când bebelușii mor în mod inexplicabil în somn.

Francine Bates, de la organizația The Lullaby Trust, a avertizat: “Unii părinți aleg să împartă patul cu copilul, dar vă recomandăm țineți cont de factorii de risc“.

Doamna Bates a adăugat: “Șansa unei morți subite crește în cazul în care părinții fumează, beau alcool, iau droguri sau sunt foarte obosiți. Există, de asemenea, un risc crescut dacă bebelușul vostru a fost născut prematur sau a avut o greutate mică la naștere.”

“Nu adormiți niciodată pe o canapea sau pe un fotoliu împreună cu bebelușul, deoarece poate crește riscul de SDSS de 50 de ori”.

Decesele asociate co-sleeping au fost în număr de 141 în 2017, 131 în 2016, 121 în 2015, 141 în 2014 și 131 în 2013.

Cifrele, înregistrate de Departamentul pentru Educație, au fost dezvăluite pentru prima dată în urma unei cereri privind dreptul la liberă informare.

Departamentul de Sănătate recomandă bebelușii să petreacă primele șase luni într-un pătuț pentru copii.

bebelus

Doamna Bates a adăugat: “Cel mai sigur loc pentru un copil de a dormi este în pătuțul lor sau în coșulet special (Moses basket) în dormitorul părinților lor, până când au cel puțin șase luni.

“Dacă alăptați în pat, este indicat s-o faceți într-o poziție în care nu veți adormi. Un sfat bun este să setați o alarmă pe telefon. ”

Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru atacatorul din New York