Sute de zboruri, anulate din cauza furtunilor „Sabine” și „Ciara” din nord-vestul Europei

Furtuna „Sabine” a dus la anularea până la această oră a circa 100 de zboruri din şi spre aeroportul din Frankfurt, cel mai mare aeroport din Germania, informează un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Fraport, conform Reuters.

Purtătorul de cuvânt a precizat că este vorba de 8% din cele aproximativ 1.200 de plecări şi sosiri care sunt programate pentru ziua de duminică, 9 februarie, pe aeroportul din Frankfurt, însă a avertizat că numărul zborurilor anulate va creşte în cursul după-amiezii ca urmare a creşterii intensităţii vântului.

Alte aproximativ 120 de zboruri cu plecare sau cu destinaţia aeroportul internaţional Schiphol din Amsterdam (Olanda), unul din cele mai mari din Europa, au fost anulate astăzi din cauza furtunii „Ciara” care a provocat precipitaţii şi rafale de vânt cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră.

Populaţia a fost avertizată de autorități să rămână în casă în contextul în care transportul public şi traficul rutier va fi afectat de inundaţii şi căderi de copaci.

De asemenea, aproximativ şaizeci de zboruri către şi dinspre Bruxelles (Belgia) au fost anulate duminică în aşteptarea furtunii „Ciara” prognozată să ajungă în cursul zilei în nordul Europei.

Anulările, decise de companiile aeriene, vizează zborurile Lufthansa către şi dinspre Munchen şi Frankfurt (Germania), Eurowings (Stuttgart, Germania), KLM (Amsterdam), British Airways (Londra), precum şi 38 de zboruri ale Brussels Airlines către şi dinspre Regatul Unit.

Alte anulări ar mai putea fi decise pe parcursul zilei din cauza furtunii, care ar putea provoca şi întârzieri, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului din capitala Belgiei.

În Marea Britanie, zeci de zboruri au fost anulate sau întârziate iar compania aeriană britanică British Airways a informat că face tot ceea ce este posibil pentru a încerca să minimizeze impactul furtunii „Ciara”.

Compania Virgin Atlantic a anulat şi ea mai multe zboruri cu plecare de pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?