Tânără, venită în Marea Britanie pentru o viață mai bună, ucisă în bătaie de un grup de adolescente

Tânăra de 18 ani, Mariam Moustafa, de origine egipteană, a fost agresată pe 20 februarie în Anglia și a murit după 12 zile de comă, informează La Repubblica.

Fata, studentă la Inginerie, născută și crescută în Italia, a fost bătută în centrul orașului Nottigham de un grup de englezoaice adolescente pornite pe scandal. Se mutase în Marea Britanie împreună cu familia în urmă cu patru ani.

Agresiunea asupra fetei a fost comisă în stația de autobuz de lângă Victoria Centre, pe Parliament Street, pe 20 februarie, la ora 20. A încercat să fugă de furia grupului, care a târât-o pe jos peste douăzeci de metri, urcând la bordul unui autobuz.

Agresoarele, circa zece englezoaice, au urmărit-o și au continuat să o lovească chiar și în autobuz, până când a intervenit șoferul.

Mariam își pierduse deja simțurile. A fost dusă la Queen’s Medical Center unde medicii au externat-o câteva ore mai târziu.A doua zi a fost internată de urgență la Nottingham City Hospital unde a murit după 12 zile de comă.

Adolescentele din grup au filmat întreaga agresiune și apoi au distribuit imaginile pe rețelele de socializare.

Soții Moustafa, care și-au adus fiicele în Marea Britanie pentru o viață mai bună, nu au îndoieli: agresiunea a fost comisă din motive rasiale.

Unchiul lui Miriam a povestit jurnaliștilor britanici că nepoata sa mergea pe stradă când un grup de adolescente de 15-17 ani au strigat către ea ”black rose” (trandafir negru), o aluzie clară la culoarea pielii sale.

Mariam și sora sa minoră, Mallak, fuseseră deja agresate în trecut, dar ”poliția nu a făcut nimic pentru a depista vinovații”. Sora victimei a declarat că a văzut pe Instagram că unele dintre agresoare râdeau de starea de comă în care se afla Mariam.

De asemenea, familia este de părere că medicii au greșit că au externat-o după numai câteva ore. Unchiul fetei a spus că nepoata sa a fost internată în jurul orei 21, dar că a fost externată la 2 dimineața, deși încă suferea.

„Suntem supărați pentru faptul că medicii au externat-o și nu au fost în stare să identifice o hemoragie cerebrală”, a adăugat bărbatul.

Poliția din Nottingham a confirmat că este în curs o investigație detaliată și a precizat că ”pe moment nu există informații care să sugereze că agresiunea a fost motivată de ură”.

Zilele trecute una dintre bătăușe, o englezoaică de 17 ani, a fost arestată cu acuzație de vătămare corporală gravă însă a fost eliberată pe cauțiune. Celelalte agresoare au fost doar interogate.

Acum anchetatorii așteaptă rezultatele autopsiei pentru a clarifica cauzele exacte ale decesului și caută eventuali martori, utilizând chiar și camerele de luat vederi din autobuz.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *