Telenovela BREXIT: Preşedintele Camerei Comunelor a refuzat să supună la vot acordul încheiat cu UE

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a refuzat astăzi să supună la vot acordul de Brexit încheiat de Marea Britanie şi Uniunea Europeană, explicând că moţiunea a fost deja examinată sâmbătă, transmit Reuters, AFP şi dpa.

”Moţiunea nu va fi dezbătută”, a anunţat John Bercow, care a estimat că ar fi ”repetitiv” să organizeze un al doilea vot pe acelaşi subiect.

Conform ultimelor informații, votul final în Camera Comunelor va avea loc joi, 24 octombrie, după care acordul ar urma să fie dezbătut şi supus la vot în Camera Lorzilor.

Moţiunea a fost amendată sâmbătă, ceea ce a constrâns guvernul condus de Boris Johnson să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexitului, prevăzut pentru 31 octombrie.

”Pe scurt, moţiunea de astăzi este în esenţă aceeaşi ca cea de sâmbătă şi Camera (Comunelor) a decis în acest dosar. Circumstanţele de astăzi sunt în esenţă aceleaşi ce cele de sâmbătă. Decizia mea este aşadar aceea că moţiunea nu va fi dezbătută azi pentru că ar fi repetitiv şi haotic să facem acest lucru”, a explicat preşedintele Camerei Comunelor.

Camera Comunelor a decis sâmbătă să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a ieşirii din blocul comunitar.

Legislativul britanic a adoptat prin această decizie un amendament depus de către deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin, amendamentul primind 322 de voturi pentru şi 306 împotrivă.

BREXIT: Nu s-a votat privind noul acord. Amendamentul de amânare, adoptat. Proteste în Londra – VIDEO

Britanicii vor pierde 16 miliarde de dolari în exporturi către UE în cazul unui BREXIT fără acord

Noul premier britanic vrea BREXIT cu orice preț, chiar și fără acord, până la 31 octombrie

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA