Theresa May: Nivelul de amenințare teroristă din Marea Britanie a crescut de la „sever” la „critic”

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a ridicat nivelul de amenințare al țării la critic de la sever, ca urmare a atacului din 15 septembrie de la stația de metrou Parsons Green din sud-vestul Londrei.

Potrivit unei declarații televizate, May a spus că poliția militară și membri ai armatei vor fi văzuți pe străzi în zilele următoare.

“Pentru această perioadă, personalul militar va înlocui ofițerii de poliție în funcții de gardă în anumite zone protejate care nu sunt accesibile publicului”, a spus ea.

Nivelul sporit de amenințare teroristă vine doar la câteva momente după ce ISIS și-a revendicat responsabilitatea pentru detonarea unui “dispozitiv exploziv improvizat” pe un tren al metroului londonez, în timpul orelor de vârf de vineri dimineața. 29 de persoane au fost rănite în atac.Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

Comisarul adjunct al poliției, Mark Rowley, a spus că dispozitivul nu a fost detonat pe deplin. Experții cred că a fost un fel de bombă brută sub presiune, similară cu cea utilizată în exploziile de la maratonul din Boston.

Poliția, împreună cu MI5, se află in căutarea teroriștilor, precizează The Telegraph.

Cel mai important ofițer britanic de combatere a terorismului a declarat vineri că autoritățile fac progrese excelente în investigație și au cerut permisiunea ca armata să se implice pentru a salva din resursele poliției.Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a lansat o declarație privind nivelul crescut de amenințare teroristă.

Foto: Kevin Coombs / Reuters 

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *