Skip to content

Theresa May: STOP sosirii europenilor necalificați care își caută un loc de muncă

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, premierul Theresa May anunță că nu li se va mai permite cetățenilor din Europa să vină în Marea Britanie cu speranța găsirii unui loc de muncă.

„BREXIT-ul nostru respectă voința poporului britanic. Și BREXIT este ceea ce sunt hotărâtă să ofer”, este titlul postării premierului.

„Îi vom primi întotdeauna – adaugă May – pe profesioniștii calificați care ajută economia noastră să prospere, de la medici la infirmiere, de la ingineri la oameni de afaceri, însă pentru prima dată după decenii vom avea un control deplin al frontierelor noastre”.

Planul elaborat de guvernul britanic pentru Brexit săptămâna trecută, ”înseamnă sfârșitul liberei circulații? Vom putea semna propriile noastre acorduri comerciale? Și Regatul Unit va fi în afara jurisdicției Curții Europene? Sunt fericită să spun că răspunsurile sunt foarte simple: da, da și da!”.

May adaugă și că Marea Britanie, nu Bruxelles-ul, va fi cea care va decide cui i se va permite să trăiască și să muncească aici.