Tinere, bătute și forțate să se prostitueze în Marea Britanie. Proxeneți din Ilfov, arestați

Doi bărbaţi din Ilfov au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ei fiind acuzaţi de procurorii DIICOT că recrutau tinere prin metoda „Loverboy” sau de pe reţelele de socializare, după care le băteau şi le obligau să se prostitueze în ţară şi în Marea Britanie.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane – BCTFU, au efectuat percheziţii în judeţului Ilfov, fiind reţinuţi doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale şi proxenetism, pe relaţia Marea Britanie, dar şi în plan intern, respectiv în Capitală şi judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei doi proxeneţi au recrutat, găzduit şi obligat să practice prostituţia mai multe femei, prin exercitarea de violenţe fizice şi psihice, victimele fiind recrutate prin metoda “Loverboy” sau prin intermediul unor aplicaţii de socializare.

Aceştia se foloseau de site-uri de anunţuri de publicitate din mediul online, facilitându-se astfel legătura între clienţii doritori de servicii sexuale şi victimele obligate să presteze aceste servicii sexuale, suspecţii însuşindu-şi sumele de bani astfel obţinute.

Cu ocazia percheziţiei, au fost ridicate mai multe telefoane şi dispozitive electronice, precum şi mijloace materiale de probă.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

ANGLIA: Proxenet român, condamnat la 12 ani de închisoare. I-a promis victimei un loc de muncă la o fabrică

Marea Britanie, Paradisul proxeneților români. Parlamentarii din Regatul Unit cer măsuri urgente

Grupare de proxeneți, care opera în Germania, Marea Britanie și Cehia, destructurată de polițiștii români

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!