Tragedie în Anglia: Un tănăr din Gorj a murit într-un accident de mașină

Un tânăr absolvent de facultate din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, a murit după ce maşina în care era s-a ciocnit cu un alt autoturism, în Anglia, acolo unde a plecat la muncă pentru că în România nu şi-a găsit serviciu. Mama acestuia nu are bani pentru repatriere.

Familia lui Cătălin Manolache, din Rovinari, judeţul Gorj, care a murit în urma unui accident rutier produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Anglia, cere ajutorul oamenilor, pentru că nu are banii necesari pentru a plăti repatrierea.

Mama tânărului a pus la dispoziţie un cont bancar pentru donaţii.

“Plecase la muncă de două luni, pe 16 noiembrie făcea două luni în Anglia. Lucra la o fabrică de carne, acum urma să îi facă şi actele. Plecase pentru un trai mai bun. A lucrat şi în Germania, Belgia, acum plecase în Anglia. Nu a condus el maşina, a condus un alt băiat tot din Rovinari şi a făcut accident. Am înţeles că e conştient, cel care era la volan. A intrat pe contrasens şi a dat în altă maşină. Ar fi murit şi două persoane din maşina cealaltă. A dat frontal. Nu avem bani pentru a-l aduce acasă. El este din prima căsătorie şi nu pot să iau niciun ajutor pentru el. Eu nu am serviciu. Nu ştiu nici cât costă. Luni vom afla după ce merg nişte băieţi la morgă. Sâmbătă seara am vorbit ultima dată cu el, zicea că vine băiatul acesta, şoferul, la un grătar, apoi au plecat împreună. Băiatul meu era pasager. A murit pe loc“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Daniela Uscătescu, mama lui Cătălin.

Tânărul a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, în 2016. Familia susţine că a plecat la muncă, în străinătate, pentru că în România nu şi-a găsit o slujbă.

“Terminase facultatea la universitatea din Târgu-Jiu. Apoi a plecat din ţară, în România toţi tinerii pleacă în străinătate, pentru nişte bani şi uitaţi ce se întâmplă.Trimitea foarte mulţi bani acasă, şi-a luat maşină singur, era un copil cuminte, cuminte. În România nu a găsit nimic. A încercat în ţară, dar a plecat pentru că nu s-a ales cu nimic. Doar pentru mâncare, atunci a zis <Mami, eu nu mai stau, plec să muncesc ca toţi ceilalţi tineri de vârsta mea>”,a mai spus mama tânărului de 24 de ani.

Zeci de mesaje de condoleanţe au fost postate pe pagina de Facebook a acesteia. “Câtă durere ne-ai provocat măi copile”, a scris unul dintre prieteni.