Trei adolescenți români au jefuit un englez și i-au furat mașina. Răsplată că le-a dat cinci lire

Trei adolescenți români care își făceau veacul prin Halifax, un oraș din nordul Angliei, au tăbărât pe un bărbat care le dăduse de milă niște bani.

Atacul a avut loc pe 15 iulie anul acesta, iar agresorii au fost condamnați pe 17 decembrie 2019.

Cel mai în vârstă dintre ei a mai avut probleme cu legea în Anglia.

Un bărbat din Halifax, care a dat de pomană cinci lire sterline unei găști de trei tineri cerșetori români, a fost bătut și lăsat fără mașină.

Orașul este tot mai căutat de bandele de cerșetori pentru că aici vin tot mai mulți turiști.

Victima își parcase VW Passat în Piața George din oraș când a fost abordat de mai mulți cerșetori.

Inițial, el a refuzat să le dea ceva și a intrat într-o cafenea, dar când a ieșit s-a decis să fie generos și le-a dat o bancnotă de 5 £.

Pentru a-i răsplăti gestul, tinerii au luat decizia să-l jefuiască. Unul i-a sărit în spate, iar altul l-a amenințat că-l mușcă dacă nu îi dă cheile mașinii.

Bărbatului i-a fost frică să nu fie înjunghiat, așa că le-a făcut pe plac, scrie Halifax Courier.

Cei trei s-au urcat în autoturism și au plecat, dar au fost prinși după câteva ore pe M61 de polițiștii din Leeds.

La volan se afla Florin Copcec (foto), cunoscut și sub numele de Sandu Novacovic, în vârstă de 18 ani, care nu avea permis de conducere.

Toți trei au fost arestați atunci. Unul dintre ei, în vârstă de 17 ani, a reușit să fugă după ce a fost eliberat și Poliția l-a dat în urmărire.

Copcec și celălalt complice în vârstă de 16 ani au ajuns în fața judecătorilor.

„Astfel de infracțiuni cer pedepse cu închisoarea. Oamenii au dreptul să își vadă de treabă fără să fie acostați și jefuiți de persoane ca voi”, a mai spus magistratul.

„Ar fi trebuit să-i mulțumiți. În schimb, ca niște lași, l-ați tâlhărit. Asta e modul vostru de a-i răsplăti generozitatea. Trei oameni pe unul singur”, a adăugat el.

Copcec, cu domiciliul în Cavendish Road din Birmingham, a primit doi ani și patru luni după ce a recunoscut jaful și faptul că a condus fără permis.

El a mai fost condamnat după ce a ușurat de portmoneu o persoană în stația de metrou Victoria din Londra.

Atunci furase bani și pașaportul unei femei și a fost închis pentru tulburarea liniștii publice.

Complicele său în vârstă de 16 ani a fost condamnat la doi ani într-un centru de reeducare și trebuie să poarte un dispozitiv electronic de monitorizare timp de șase luni.

El le-a spus anchetatorilor că a fost traficat și că este o victimă.

„Nu cred că ești victima exploatării. Nu ai fost traficat. Nu ești o victimă. Ești un băiat nătâng care stă în anturajul unor băieți mai mari”, a replicat magistratul care a adăugat că ar fi meritat pedeapsa cu închisoarea.

Victima a declarat în fața instanței că a trăit toată viața sa în Halifax și că tot timpul s-a simțit în siguranță. Acum, în schimb se uită tot timpul peste umăr și îi este teamă.

Potrivit presei locale, familia lui Copcec s-a mutat din Anglia în România și cel mai probabil el va fi deportat.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA