Skip to content

Trei hoți români, condamnați în Anglia. Printre victime, un bărbat de 98 de ani și o femeie parțial oarbă

Trei români, care furau în special de la bătrâni și persoane vulnerabile, au fost condamnați pe 7 februarie 2019 de o instanță din St. Albans, Anglia.

Conform publicației Bishop’s Stortford Independent, unul dintre ei mai fusese condamnat pentru omor.

Toți trei au furat aproape 20.000 de lire sterline și acționau în comitatele Hertfordshire și Essex, inclusiv în Bishop’s Stortford.

Răzvan Dorosin (foto stânga) are 33 de ani, este din Bacău și are reședința în Longbridge Road, Dagenham; Marius Mereson, 40 de ani, și Carmen Feraru, 47 de ani, și-au recunoscut faptele și au pledat vinovat.

Ei au fost acuzați de asociere în vederea comiterii infracțiunii de furt, faptele fiind comise între 31 iulie și 7 noiembrie 2018.

Jurnaliștii englezi au publicat câteva articole în care arătau că mai multe pensionare au rămas fără câteva mii de lire sterline din conturi după ce li s-au furat poșetele în fața supermarketurilor din Bishop’s Stortford.

Mereson a fost condamnat, susține presa engleză, la opt ani de închisoare pentru omor. Acum, judecătorul Nigel Lithman a decis ca bărbatul să stea doi ani și opt luni de închisoare.

Și ceilalți doi membri ai grupului au mai fost condamnați atât în România, cât și în Anglia.

Dorosin și Feraru au primit doi ani și trei luni de închisoare.

Grupul călătorea prin Marea Britanie cu scopul de a fura și au lăsat 16 victime fără 19.790 de lire sterline.

Furturile aveau loc în mai ales în Hertfordshire și Essex, dar au acționat și în Waltham Cross, Buntingford, Hoddesdon, Hatfield, St Albans, Harpenden, Watford, Berkhamsted și Hemel Hempstead.

Agentul de poliție Simon Smith a declarat că românii condamnați pe 7 februarie au venit în Marea Britanie special cu intenția de a comite infracțiuni.

Cea mai vârstnică victimă a fost un bărbat în vârstă de 98 de ani. I s-a furat cardul bancar, iar cei trei au încercat să-l folosească cumpărând bunuri în valoare de mii de euro. Printre victime s-au mai numărat persoane cu media de vârstă de 80 de ani și o femeie parțial oarbă”, a mai explicat polițistul.

Cei trei au fost identificați cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și a sistemului de recunoaștere a numerelor de mașini.

„Sunt cinici și nu s-au gândit o secundă la impactul acțiuniilor asupra victimelor”, a mai spus polițistul Simon Smith.