Skip to content

Un Casanova însurat a înșelat o femeie cu aproape 50.000 de lire sterline

Escrocheriile sentimentale via internet lasă cu buza umflată multe femei credule, inclusiv din România. Cazul de mai jos, fără legătură cu țara noastră, ar trebui să dea de gândit celor care cred în Făt-Frumos.

Un rezident din Marea Britanie a convins o femeie în 2013 că este amorezat lulea de ea. În vârstă de 39 de ani, doamna se întâlnea online cu Qaiser Saeed, cu un an mai mare decât ea.

În patru luni a stors-o de 47.650 de lire sterline, fapt pentru care la începutul lunii septembrie 2021 a fost trimis după gratii pentru trei ani. Era agoniseala de-o viață a femeii, se arată într-un comunicat al Poliției Metropolitane din Londra.

Saeed o mințea spunându-i că este nu este căsătorit și că deține o firmă. Îi cerea bani susținând că i-au fost blocate conturile bancare după ce ar fi fost el însuși victima unor fraude online și că nu are cu să-și plătească angajații.

Orbită de iubire, femeia i-a transferat bani. De fapt, Saeed era căsătorit și lucra ca angajat la o firmă de pază. Pe 10 aprilie 2014, polițiștii l-au arestat pe bărbat, dar a fost eliberat pe cauțiune până la finalizarea anchetei și procesului.

Nouă zile mai târziu, amorezul escroc și-a luat tălpășița și a fugit în Pakistan pentru a scăpa de tentaculele justiției. Încrezător în propriile-i forțe, el s-a întors în Marea Britanie în 2019 cu viză de student. Mare i-a fost surpriza când a fost arestat din nou în Aeroportul Heathrow.

„Infractori precum Saeed sunt mincinoși iscusiți care manipulează persoanele vulnerabile, jucându-se cu sentimentele lor și cărora le ia banii sub diferite pretexte”, a declarat polițistul de caz, James Harbour.

El mai explicat că oricine poate cădea victimă unei asemenea fraude și de obicei femeilor le este rușine să ceară ajutor autorităților.

Polițistul a mai declarat că orice persoană care a fost victima unei asemenea înșelăciuni trebuie să meargă imediat la poliție și că nu este nimic jenant în a admite că au căzut într-o capcană minuțios întinsă de escroci profesioniști.

Un escroc sentimental, solist de muzică de petrecere, arestat că trombonea femei