Un frizer a trimis ISIS banii publici primiți în pandemie pentru susținerea afacerii

Un frizer din Londra a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru finanțarea terorismului. El a trimis cel puțin 11.000 de lire sterline în Siria către ISIS.

Tarek Namouz (foto),  în vârstă de 43 de ani, era patronul unei mici frizerii dinHammersmith, vestul Londrei. În mai 2021, a fost arestat în urma unei operațiuni contrateroriste, fiind acuzat că discuta cu un susținător al ISIS despre achiziționarea de arme și explozibili pentru a le folosi împotriva forțelor guvernamentale siriene.

În timp ce îi era percheziționată casa, Namouz a susținut că nu deține niciun telefon mobil, însă dispozitivul a fost găsit ascuns într-o nișă de sub un sertar. Telefonul conținea mii de mesaje, documente și materiale de propagandă ISIS, inclusiv două videoclipuri.

Într-unul erau date instrucțiuni despre crearea unui dispozitiv exploziv improvizat, iar în celălalt era detaliat cum trebuie efectuat un atac cu cuțitul. Bărbatul a fost condamnat la începutul lunii ianuarie 2023 pentru zece infracțiuni de terorism.

Potrivit Poliției Metropolitane din Londra, Namouz a trimis peste 11.280 de lire sterline contactului său din Siria pe parcursul mai multor luni. Banii proveneau din subvențiile oferite firmelor de guvernul britanic în timpul pandemiei de Covid-19.

Anchetatorii au documentat tranzacții ale frizerului către Siria în valoare totală de 11.280 de lire sterline. Cu toate acestea, în timp ce se afla în arest preventiv, Namouz a fost înregistrat spunând unui vizitator că a trimis în jur de 25.000 de lire sterline.

„Grupurile teroriste se bazează pe finanțare pentru a-și desfășura activitățile și pentru a continua să funcționeze. Oameni precum Namouz care furnizează bani grupărilor teroriste atât în Marea Britanie, cât și în străinătate, le permit altora să comită atacuri grave și mortale”, a declarat Richard Smith, șeful  Comandamentului de combatere a terorismului din cadrul Poliției Metropolitane londoneze.

Cel mai tânăr terorist britanic, condamnat. La 13 ani învăța să producă napalm

Teroriști germani înarmați până-n dinți, prinși la Porțile de Fier

Jihadistul Zoltan din Popești-Leordeni, pasionat de bombe și imagini cu oameni decapitați de ISIS

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!