Un furnizor de fructe și legume dă în judecată Lidl pentru că i-a „distrus afacerea”

Un furnizor de fructe și legume dă în judecată Lidl pentru că i-a „distrus afacerea”

Un furnizor de fructe și legume din Anglia dă în judecată gigantul Lidl cerând despăgubiri de 2,7 milioane de lire sterline pentru „distrugerea” afacerii sale.

Deane Proctor, 57 de ani, fondatorul Proctor and Associates, un angrosist din Boston, Lincolnshire, a susținut că a fost forțat să-și închidă afacerea pentru că Lidl „l-a înjunghiat pe la spate”.

El a depus o plângere la Înalta Curte, acuzând lanțul german de supermarketuri că anulează sau reduce comenzile în termen scurt și că își sabotează propriii furnizori.

„Suntem în proces de analizare a afirmațiilor și vom răspunde în timp util”, a declarat o purtătoare de cuvânt de la Lidl.

Proctor a spus că a construit o relație strânsă cu Lidl de peste 20 de ani, dar această companie a renunțat la produsele sale brusc și l-a exclus de la oferte.

Și-a înființat afacerea în 2003 și spune că a ajutat Lidl să găsească noi furnizori în Marea Britanie pentru fructe și legume.

„Nu erau mulți furnizori care să fi vrut să aibă de-a face cu discounterii la acea vreme”, a spus Proctor pentru Mail on Sunday. „Mult timp am ajutat la a-i convinge pe fermieri să accepte ideea de a lucra cu Lidl”.

El a mai spus că, la un moment dat, compania lui a livrat către Lidl produse în valoare de aproape 29 de milioane de lire sterline pe an.

Proctor a acuzat supermarketul că i-a tăiat comenzile și că a negociat direct cu fermierii săi fără știrea lui. „Am încercat să fac toate lucrurile corecte. Am simțit că am fost înjunghiat pe la spate”.

„Cred că în ultimii opt ani și ceva, Lidl ne-a distrus afacerea”, a declarat Proctor, luna trecută, într-un interviu pentru The Guardian.

Proctor a spus că relația sa de afaceri cu Lidl s-a încheiat în iunie anul trecut și compania sa a fost forțată să se închidă. Acum el dă în judecată Lidl și cere despăgubiri de 2,7 milioane de lire sterline.

Acțiunea în justiție acuză Lidl de încălcarea Codului de Practică pentru Aprovizionarea cu Produse Alimentare, care este supravegheat de Comisia de Arbitraj privind Codul Produselor Alimentare (GCA).

Un sondaj GCA în rândul a aproximativ 2.500 de furnizori din Marea Britanie, publicat în iunie anul trecut, a arătat că, dintre cei 11 retaileri de pe piață, Lidl s-a clasat cel mai prost.

URMĂREȘTE-NE pe FACEBOOK, X sau GOOGLE NEWS!