Un ministru britanic și-a cerut scuze că nu a declarat cumpărarea unor apartamente de lux

Ministrul britanic al sănătăţii, Jeremy Hunt, s-a scuzat pentru că a încălcat reglementările guvernamentale de prevenire a spălării banilor prin faptul că nu şi-a declarat participaţia la o companie care a achiziţionat apartamente de lux, relatează vineri Reuters, citată de Agerpres.ro.

Hunt, unul din cei mai bogaţi politicieni britanici, a înfiinţat în septembrie trecut, împreună cu soţia sa, firma Mare Pond Properties, folosită apoi pentru achiziţionarea a şapte apartamente pe coasta de sud a Angliei.

Ministrul a încălcat regulile în materie de prevenire a spălării de bani pentru că nu şi-a declarat participaţia de 50% în termen de şase luni către registrul comerţului.

Nedeclararea deţinerii unei companii constituie o infracţiune penală, care poate fi pedepsită cu amendă sau cu închisoare de până la doi ani.

În plus, Hunt nu şi-a declarat această participaţie în termenul specificat de 28 de zile în registrul de interese al membrilor parlamentului.

El şi-a corectat ulterior ambele greşeli şi a prezentat scuze autorităţilor parlamentare. Un purtător de cuvânt al lui Hunt a explicat că a fost vorba despre o ‘greşeală administrativă onestă’, care nu a condus la niciun câştig financiar. Ministrul nu este investigat de poliţie, iar un purtător de cuvânt al premierului Theresa May a declarat că această chestiune este de acum închisă.

Partidul Laburist, de opoziţie, a declarat că îl va deferi pe Jeremy Hunt comisarului parlamentar pentru standarde pentru întârziere în declararea proprietăţilor sale.

Hunt este văzut de multă lume drept un potenţial succesor al premierului Theresa May şi la un moment dat a declarat că se gândea să intre în cursa pentru postul de premier în 2016, după decizia-şoc a Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană.

Jeremy Hunt a reuşit să facă adoptate unele reforme nepopulare în sistemul medical. În iunie, el va deveni cel mai longeviv ministru al sănătăţii în această funcţie din istoria Marii Britanii.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *