Un polițist britanic și un român au jefuit „cărăușii” unei rețele de traficanți de droguri

Un ofițer din cadrul Poliției Metropolitane din Londra a fost condamnat pentru că jefuia „cărăușii” unei rețele de traficanți de droguri pentru a ajuta o bandă pe care o proteja.

Cel puțin de două ori a fost însoțit în mașina de poliție de un român care pretindea că este și el ofițer. În urma unei acțiuni au plecat cu 850.000 de lire sterline.

Kashif Mahmood, în vârstă de 32 de ani, a fost polițist până anul trecut când a fost concediat în urma unei anchete interne ale Poliției Metropolitane.

El a pledat vinovat pentru mai multe infracțiuni și a fost condamnat, pe 13 mai, la opt ani de închisoare. Ajutorul lui de nădejde era românul Ioan Gherghel, în vârstă de 34 de ani.

Fostul ofițer folosea vehicule și resurse ale Poliției pentru a ajuta un clan de traficanți de droguri. Investigația împotriva lui Mahmood a început pe 30 martie 2020.

Acesta era un apropiat al fraților Moshin, Shabaz și Shazad Khan, cunoscuți că transportau heroină și cocaină și spălau banii obținuți din vânzarea drogurilor. Moshin Khan era ajutat și de partenera sa, Maria Shah, se arată într-un comunicat al Poliției Metropolitane londoneze.

Operațiunile împotriva adversarilor erau atent planificate și coordonate de o persoană din Dubai care folosea EncroChat, o rețea de comunicații criptată. Planul era transmis lui Moshin Khan care-l împărtășea colegilor.

Îmbrăcat în uniformă, Mahmood a folosit vehicule de poliție pentru a activitățile ilegale. A fost ajutat de două ori de Ioan Gherghel care pretindea că era ofițer de poliție.

În iulie 2019 și ianuarie 2020, Mahmood a căutat în baza de date Poliției pentru a obține informații despre persoana din Dubai pentru că avea bănuiala că acțiunile lui intraseră în vizorul celor de la Anticorupție.

Pe 8 martie 2020, Mahmood și Gherghel se aflau într-o autospecială a Poliției când au interceptat un curier în Chingford, un oraș din estul Londrei.

I-au percheziționat mașina și i-au luat o geantă plină cu bani. Potrivit publicației The Telegraph, era vorba de 850.000 de lire sterline, bani obținuți din traficul de droguri. Pe 28 aprilie 2020, Mahmood și Gherghel au fost arestați.

Nu a fost primul incident de acest fel, însă o dată nu au reușit să ia 500.000 de lire sterline în urma unui atac împotriva „cărăușilor” bandei rivale.

Român, condamnat în Anglia. Cocaină de 1.200.000 £, sub paravanul unei afaceri fantomă

Mahmood lucra la echipa de intervenție de la Secția de Poliție Stoke Newington când a comis aceste fapte, între noiembrie 2019 și iulie 2020. El și-a cumpărat un Rolex de 6.000 de lire sterline de la un bijutier din Harrow și și-a rezervat o vacanță de 8.000 de lire sterline, sumă care i-a fost rambursată ulterior, mai scrie publicația citată.

La român acasă au fost găsite aproape 11.500 lire sterline și o vestă antiînjunghiere folosită de Poliția Metropolitană. Anchetatorii au găsit în conturile bancare ale familiei Mahmood peste 40.000 de lire sterline.

Ioan Gherghel are domiciliul în districtul londonez Stratford din East End. Zona East End a devenit celebră în urma crimelor lui Jack Spintecătorul. Românul a pledat vinovat anul trecut în septembrie și pe 13 mai 2021 a fost condamnat la șase ani de închisoare. Moshin Khan a primit 16 ani de închisoare, pedepse apropiate primind și frații săi.

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de droguri. Cocaina valora 1.000.000 £

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!